tiistai 28. lokakuuta 2014

Itsensä haastamista osa 2.

Joustofrotee aiheuttaa minulle ristiriitaisia ajatuksia. Periaatteessa se on tekstuuriltaan mukavan näköinen ja retrohenkinen, mutta tunnultaan jokseenkin inhottava. Joustofroteitakin toki on useamman erilaista ja muutamat ovat olleet jopa niin kivoja että niitä on päätynyt omiin kangasvarastoihin ja jopa vaatekaappiin asti. Siellä vaatekaapissa ne ovat toistaiseksi viihtyneetkin.
Saamassani kangaspaketissa oli pala kauniin vihreää joustofroteeta. Varmaksi en mene sanomaan, mutta epäilisin että tämä on alunperin Metsolasta. Joustofrotee sopii minun mielestä parhaiten kesäisiin liivimekkoihin, mutta koska halusin saada tehtyä jotain nyt heti käytettävää niin päädyin tekemään housut. Jotta housut eivät olisi vain tylsät housut niin tein niistä henkselihousut.
 Housujen pohjana käytin piirtämääni hyväksi havaittua kaavaa. Housuissa on etu ja takakappaleen lisäksi haarakiila antamassa tarvittavaa tilaa. Henkselit ja etukappaleen leikkelin vapain käsin. Henkselit ovat mittansa puolesta melko naftit eli nämä housut eivät välttämättä ole pitkään sopivat. Melko retrothan nämä on, mutta itseasiassa ihan hauskat.  Kivaa vaihtelua trikoopöksyille ja sukkahousuille. Nämä oli myös helppo pukea toisin kuin jotku umpinaisemmat haalarihousut. Tällaisia voisin kuvitella tekeväni lisääkin :)
Joustofrotee: saatu
Valkoinen resori: Löytö-Pala
Nepparit: Prym, kirpparilta
Haalareiden alla oleva kietaisubody on tehty Marimekon trikoosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti