maanantai 20. lokakuuta 2014

Kankaanpainantaa

Jostainhan se on aloitettava. Melkolailla vuosi takaperin osallistuin kansalaisopiston kankaanpaino-kurssille. Kurssi tarjosi hyvät puitteet kokeilla tekniikoita joiden toteuttaminen kotona on mahdotonta tai vähintäänkin hankalaa ja sotkuista. Eniten innoissani olin mahdollisuudesta valottaa oma painoseula. Yhdeksi painoseulan kuvaksi valitsin valokuvan vanhempieni koirasta Madonnasta.
Valokuva piti muokata mustavalkoiseksi ja muutenkin kuva vaati hieman kontrastien säätämistä jotta kuva valottuu oikein. Seulan valottaminen oli helppo operaatio, mutta ei siitä nyt tässä sen enempiä. Toki jännitin millainen lopputulos on. Painoin seulalla muutaman kerran valkoiseen puuvillaan josta tein koristetyynyjä. Nyt päätin kuitenkin vihdoin kokeilla kuvan painamista myös trikoolle.

Painovärinä käytin Emo-tuotannon mustaa painopastaa. Kuvassa näkyy myös seulalle valotetut kuvat ompelukoneesta ja ompelusaksista. Ehkä vielä jonain päivänä kerkeän niidenkin painamista kokeilla. Mihinkäs tässä kiire on :)

Kuva onnistui mielestäni kohtuu hyvin vaikka epäonnistumisen riski on suuri sillä kuvassa on niin paljon pienen pieniä yksityiskohtia. Painovärin kuivuttua väritin koiran hatun kangastusseilla ja silitin värit kiinni kankaaseen. Ennen bodyn ompelua pesin kankaan vielä 60 asteessa. Värit pysyivät pesussa hyvin. Valmiista kuvasta ompelin omalla kaavalla tytölleni bodyn koossa 62cm. Mielestäni lopputulos on varsin söpö :) Samalla alkoi houkuttelemaan ajatus uudesta kankaanpainokurssista ja uusista seuloista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti