perjantai 31. lokakuuta 2014

Siirtolapuutarha.

Tämän mekon tein jo vuosi sitten. Koska vuodenaika on nyt kutakuinkin sama kuin mekkoa tehdessä niin ajattelin tämän löysän asiayhteyden varjolla mekon täällä esitellä. Valmistin mekon siskolleni hänen ystäviensä häihin. Siskollani oli melko selkeä visio mekosta. Hän oli nähnyt tämän kuvan ja ihastunut ikihyviksi. Alusta alkaen oli siis selvää että kangas tulee olemaan Marimekon Siirtolapuutarhaa. Sain kuitenkin vapaat kädet mekon kaavoitukseen ja toteutukseen. Yläosan tein mukaillen tuota mallikuvaa, mutta alaosan tein aivan toisin vaikka siinä on vähän samaa henkeä.
Kaavat tein siten että ensiksi piirsin siskoni mittojen mukaisen peruskaavan tietokoneella Gerberin ohjelmistolla. Ajanpuutteen vuoksi printtasin peruskaavan ja kuosittelin mekon kaavat käsin.
Sain myös vapaat kädet kuvioiden ja värien kohdistuksien kanssa. Mielestäni onnistuin tässä hyvin. Ainoastaan mekon vyötärökaitaleen etukappaleen jouduin leikkaamaan uusiksi koska ensimmäinen oli liian levottoman näköinen.
Mekon helman ja hihansuut viimeistelin mustalla puuvillaisella vinonauhalla. Yläosassa on muotokaitaleet ja yläosan kappaleiden tukena on vahvempaa valkoista puuvillaa. Helmaan laitoin tylliä antamaan haluttua muhkeutta ja tylliä pilkistää myös helman sivusta. 
Selkäpuolen kaavoittamista pähkäilin melko pitkään. Päänvaivaa tuotti se että minkä mallinen selkä mekkoon sopisi parhaiten. Lopputulokseen olen todella tyytyväinen. 
Ja mikä tärkeintä, siskoni ihastui mekkoon enemmän kuin osasin kuvitellakkaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti