maanantai 27. lokakuuta 2014

Toisen roska on toisen aarre.

Viime keväänä löysimme oikean aarreaitan. Päätimme ohikulkumatkalla piipahtaa eräällä pienellä kirpputorilla. Kirppis oli täynnä enemmän ja vähemmän tarpeellista kodin pientä tavaraa ja kirpparia pystyssä pitävien mummojen tekemiä käsitöitä mm. kauniita villasukkia. Siinä käsitöitä tutkiessani paikalla ollut mummo työntekijä kehotti käymään peremmälle heidän työhuoneeseen missä ompelukoneet surisivat. Hän avasi minulle kankaita ja ompelutarvikkeita pursuilevat kaappien ovet ja sanoi että myös kaikki materiaalit ovat myytävänä. Siitäkös tämä kangashamsteri innostui! Ja ostinkin ison kassillisen monenmoista kangasta. Ostin muunmuassa neonvärisillä raidoilla varustettua mustaa resoria :D
Pari päivää sitten kävin uudestaan kyseisellä kirpparilla. Ostin tytöllemme suloiset villasukat, mutta matkan päätarkoitus oli tietysti kankaat :) Paikan kangasvalikoima on sellainen että voisin kuvitella sinne kulkeutuvan mummojen vuosia tai jopa vuosikymmeniä vanhoja kangasvarastoja. Siellä oli joitain Marimekonkin kankaita, mutta koska en keksinyt niille käyttötarkoitusta niin päätin jättää ne jonkun muun löydettäväksi.
Kankaista löytyy ihan helmiä kun jaksaa vain etsiä. Kauppakassillinen kankaita maksoi viisi euroa! Ylemmässä kuvassa on kaikki trikoota. Alimpana olevaa kirkkaan punaista trikoota oli yli kaksi metriä ja muitakin on kohtuu isot palat. Tuo raidallinen kangas on ihanan pehmoinen ja siitä voisin kuvitella unihaalareita tytölle tekeväni.
Toisessa kuvassa on resoreita monessa eri sävyssä ja niitäkin on ihan hyvän kokoiset palat. Löytyipä myös sellaista paksumpaa ulkoiluvaatteisiin käytettävää resoria. Tuo alin petroolin sävyinen kangas on jotain neulosta ja sitäkin oli yli kaksi metriä. Se on aivan ihanan värinen ja siitä on ehdottomasti tehtävä jotain itselle <3 Kaikki kankaat pyöritin jo pyykkikoneessa ja ne säilyivät hyvälaatuisina eli vaikka kankaat olisivatkin vanhoja niin hyvinkin käyttökelpoisia ovat vielä :)

3 kommenttia:

 1. Missä tällainen kirpputori on? Löysin blogisi kun googletin päiväpeittokangasta =) ja olen positiivisesti yllättynyt =) todella kauniita vaatteita ompelet, siis TODELLA.

  VastaaPoista
 2. Onpa kiva että päädyit lukemaan blogiani ja toivottavasti tulet uudestaankin :) Ja paljon kiitoksia kauniista sanoistasi, lämmittävät mieltä. Tämä kirpputori on Oulussa sellainen Helluntai seurakunnan pitämä kirpputori Siipi.

  VastaaPoista
 3. Selvä juttu, kiitos. Harvemmin sitä edes tulee ajatelleeksi, millaisia aarteita pikkuruisistakin kirpputoreista voi löytyä, oletan että kyseessä pieni paikka.
  Lähetäs tänne sitä ompeluintoa muutama säkillinen, kateellisena vaan voi kattoa mitä sinä saat uutta ihana koko ajan tehtyä =) Voi kun olis enemmän aikaa käsitöihin!!! Neulehommat olis tehtävä ensin kiiruusti valmiiks, kun kesän tullen niiden tekointo todennäköisesti taas hiipuu. Mutta lasten vaatteita olis ihana ommella, semmosia pieniä sieviä =)

  VastaaPoista