keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Vanhasta uutta.

Toisinaan kirpputoreilta tekee halvalla ihania löytöjä kuten tämä mekko. Mekon kangas oli niin ihastuttava etten epäröinyt hetkeäkään sen ostamista.
Voisi toki kuvitella ettei ostos ollut kovin järkevä koska mekko oli kokoa 128cm ja meidän typy on juuri ja juri 60cm. Pienen hetken olisi saanut odotella että mekko on sopiva :D Jottei kaapit täyty ylisuurista vaatteista niin päätin ommella mekosta jotain muuta. Leikkelin mekon napit talteen, mutta muuten saksin jokaisen sauman auki ja ompelin kaikki uusiksi.
Materiaalia mekosta tuli sen verran että sitä riittää vielä esimerkiksi pipoon tai vastaavaan pieneen ompelukseen. Ensimmäisenä ajattelin tehdä pienen liivimekon, mutta niitä ei ole juurikaan tullut käytettyä niin päädyin käytännöllisempään asuun. Kuosittelin suoraan kankaalle neuletakin jonka saa helposti kiinnitettyä bodyyn. Epäilen että tuskin tulisi pikkuisella pietettyä vielä neuletakkeja ellei se sitten ole valmiiksi bodyssa kiinni :)
Bodyn kankaaksi valitsin trikoota jossa on valkoisia pilkkuja vaaleanpunaisella pohjalla. Bodyn pääntiestä tein kirjekuorimallisen jotta se on helppo pukea päälle. Bodyn kanttasin samalla trikoolla jottei yleisilmeestä tulisi liian levoton.
Tein hihat myös kaksinkertaisena, eli alla on vielä trikoota olevat hihat. Päädyin tällaiseen ratkaisuun koska en tiedä olisiko tämä materiaali kovin mieluisa suoraan vauvan ihoa vasten vaikka pehmoinen materiaali onkin. Mieluiten puen kuitenkin puhdasta puuvillaa suoraan lapsen iholle. Hihat kiinnitin toisiinsa kädentieltä ja hihansuusta.
Neuletakin reunat huolittelin kaksinkertaisella pinkillä resorilla ja helman käänsin ja kaksoistikkasin. Keskietuun lisäsin kaitaleen johon kiinnitin napit koska pinkit napit pinkissä resorissa eivät näyttäneet niin kivalta. Kaitale on tikattu neuletakkiin kiinni, eli takki ei ole avattavaa mallia. En olisi jaksanut alkaa tähän väkertämään napinläpejä kun niillä ei käytännössä ole mitään tarkoitusta tässä. Jostain syystä napinläpien tekeminen on aina yhtä tylsää.
Tässä mallissa on se hyvä puoli että neuletakki pysyy varmasti päällä. Olisi pitänyt piirtää jo alunalkaen kunnolliset kaavat niin voisin tehdä näitä heti muutaman lisää. Ainoa huono puoli siinä että kuosittelee suoraan kankaalle on se ettei välttämättä muista mitä sitä oikein on tehnyt :D Tosin taitaa meillä näitä 62cm vaatteita olla jo enemmän kuin tarpeeksi. Mutta kaikenkaikkiaan tästä tuli mielestäni oikein söötti <3
Neuletakin kangas ja napit: kirppis
Bodyn kangas: Stenzo, Majapuu
Resori: Löytö-Pala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti