tiistai 21. lokakuuta 2014

Yksi kaava, monta lakkia.Ilmat viilenivät kertaheitolla ja typykkä tarvitsi lämpimämmän lakin. Alkusyksy mentiin Ruskovillan silkkimyssyllä. Halusin mahdollisimman hyvin suojaavan mallin jottei pienen otsa tai korvat palellu. Ja toki halusin kokeilla hatun tekemistä itse. Kovin vähän olen pipoja ja hattuja kaavoittanut, mutta kuten yleensä,kokeilemalla se parhaiten onnistuu. Kaavaa lähdin mukkaamaan ihan perinteisen pipon kaavasta. Ulkonäöllistä mallia otin Fredriksonin retro-malliston lakista

Ensimmäisessä kokeilussa käytin Sokerikallot-joustocollegea, pinkkiä resoria ja vuorena on pinkkiä fleecea. Tämän yksilön tupsu ja kiinnitysnauha on ostettu Tallinnan Kangadzungelista. Kuten päähineissä yleensä niin ensimmäinen kaavoituskokeilu ei mennyt kokonsa puolesta ihan nappiin vaan lakista tuli tytölle ainakin numeron verran liian iso.

Seuraava kokeilu onnistui kokonsa puolesta paremmin. Päällinen on joskus vaihtokauppana saatua neulosta ja vuorena on myös pinkkiä fleecea. Kiinnitysnauhan ostin R-Collectionin pop up-kangasmyymälästä ja tupsu on Tallinnan Karnaluksista. Lakin kaavaa ja ompelua putäisi vielä hieman hioa jottei lakkiin tulisi tuollaisia "harjanteita".

Ompelin vielä kolmannen yksilön Eurokankaan palalaarista ostetusta ohuesta villakankaasta. Vuorikisi laitoin trikoota ja vuorin ja päällisen väliin laitoin ohuen vanun tuomaan lämpöä. Tämän tupsun valmistin itse ja olen sen ulkomuotoon enemmän kuin tyytyväinen :)


Innostuin tosissani tekemään näitä pompomeja kun ostin kädentaito-messuilta pompom-makerin. Joku voi ajatella että tämä on maailman turhin kapistus koska pompomeja voi yhtälailla tehdä pahvisella kiekolla tai jopa ilman apuvälineitä. Mutta jokatapauksessa, minä tykkään tästä kapistuksesta :)


Pompom-makerilla saan tehtyä nopsaan nätin pyöreitä, muhkeita ja hyvin koossa pysyviä pompomeja.


Mielestäni näistä tulee jopa nätimpiä kuin noista ostamistani pompomeista ja saapahan aina juuri sen värisen tupsun pipoon kuin tahtoo :)

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva ja suojaavan oloinen lakki! Täytyypä ehkä itsekkin yrittää kaavoittaa jotain vastaavanlaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä mukavan suojaava malli ja hyvin pysyy pienemmälläkin päässä :)

      Poista