tiistai 25. marraskuuta 2014

Aurinkopeuraa.

Tilasin Pehemiältä ihanaa aurinkopeura-trikoota. Punaisen version kohtalo oli jo tilausvaiheessa sinetöity ja kaavat piirretty, mutta mustavalkoisen version kohtalo oli vielä auki. Heräteostos toisinsanoen.
Sattuneesta syystä mustavalkoinen versio päätyi ensin työn alle. Siitähän syntyi tytölle body. Kokoa 68cm tämäkin. Harmillista kun sovituskuvia ei voi ottaa kun body on vielä liian iso. Mustavalkoinen kuosi oikein kutsuu sitä vähän värittelemään. Näytin kankaalle väriä vain hyvin maltillisesti. Peuran otsa ja sarvet saivat hieman vaaleanpunaista väriä pintaansa. Käytin tummille kankaille tarkoitettua tekstiilitussia kun en tavallisista löytänyt sopivaa sävyä. Kieli keskellä suuta sai värittää ettei värittänyt mustia ääriviivoja piiloon. Tämä kyseinen tussi on mielestäni aika huono ja tummilla tekstiileillä vielä huonompi, en suosittele. Jäljestä tuli kuitenkin ihan ok vaikka tussin kärki on kovin pyöreä ja leveä.
Kaverikseen peurat saivat Poppyn pilkullista trikoota harmaa-valkoisena. Kanttaukset tein kangastussin sävyyn sopivalla resorilla ja hihansuiden tikkaukset on myös samaa sävyä.
Etukappaleen pääntielle laitoin lisäksi pinkkiä puuvillapitsiä. Pesin pitsin käsin ennen ompelua..täytyy vain toivoa että se pysyy tässä hyvänä :)
Aurinkopeura-trikoo: Pehemiä
Resori: Eurokangas
Pilkkutrikoo: Poppy, Löytö-Pala
Puuvillapitsi: Ompelutalo

6 kommenttia:

 1. Täydellisen kaunis:) Värimaailma on täysin minun makuuni. Tykkään noista vaaleanpunaisista koristusyksityiskohdista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, harmaa ja vaaleanpunainen ovat jostain syystä täydellinen pari tällä hetkellä :)

   Poista
 2. Selailin haalareitasi ja leggareita ja bodyja, ihania kaikki!! Ihastuin pandahaalariin, upeasti tehty, harmi että oli liian musta.

  VastaaPoista
 3. Onko tuon pitsin lisäämisessä kanttaukseen jotain erityistä huomioitavaa? Kuinka sen teit? Olen vasta aloittelija, joten kaikki vinkit ovat tervetulleita :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pitsi ei jousta joten sen kanssa saa olla tarkkana ettei kangas veny. Pitsiä ei kannate myöskään laittaa sellaiseen kohtaan jonka tarvitsee joustaa. Tällaiseen kirjekuoripääntiehen se sopii hyvin koska pääntien ei tarvitse juurikaan venyä. Pitsin kiinnitin suoralla apuompeleella pääntielle ennen kanttausta. Tässä kannattaa kiinnittää huomiota tosiaan siihen ettei kangas veny. Ja sen jälkeen tehdään kanttaus ihan normaalisti. Näillä vinkeillä ja kokeilemalla luulisin että onnistut varmasti. Kannattaa harjoitella ensiksi johonkin tilkulle muutaman kerran niin alkaa varmasti sujua :)

   Poista