torstai 6. marraskuuta 2014

Itsensä haastamista osa 4.

Tämä kangas osottautui hieman haastavaksi tapaukseksi. En oikein tiedä pidänkö kuosista vai en. Kankaan pohjaväri on kiva vaikkakin erikoinen. Mietin kauon aikaa minkä kankaan kanssa tätä kuosia yhdistäisin. Mielessäni harmaa olisi sopinut tähän parhaiten, mutta vaikka kangaskaapeistani vaikka ja mitä löytyykin niin sopivan harmaan trikoon mentävä kolo siellä oli. En jaksanut lähteä tämän vuoksi kangasostoksille koska en tiennyt tulisiko tästä edes käytettävää vaatetta. Koska olin epävarma kuosin suhteen niin päätin tehdä kankaasta unihaalarin. Pimeässä ei näy jos kuosi ei miellytä :D Ja kankaan kaveriksi päätin taiteilla toisen kankaan valkoisesta trikoosta.
Käytin kankaan maalaamisessa mustaa Emo-tuotannon kangasväriä ja ihan tavallista litteää vesivärisivellintä. Tarkoituksenani oli saada jäljestä eläväistä ja samantyyppistä kuin kuosissa olevan pojan paidan raidoitus on. Mielestäni tämä kokeilu onnistui hyvin, kankaan maalaaminen oli rentouttavaa ja lopputulos oli mieluisa. Raitoja olisi voinut tehdä tiiviimmin, mutta näinkin on hyvä. Kankaan maalattuani annoin sen kuivua jonkin aikaa ja sitten kiinnitin kangasvärin silittämällä.
Koska tein kankaasta vaatetta vauvalle niin heitin sen vielä pesuun jottei kangasväriä varmasti enää irtoa. Toki olin kankaan pessyt jo ennen värjäämistä jotta väri kiinnittyy kunnolla. Kankaiden viimeistelyaineet ym. nimittäin saattavat estää värien kiinnittymisen kunnolla. Mutta ettei touhu kuulosta niin epäekologiselta niin mainittakoon että pesen kankaat yleensä aina muun pyykin kanssa jottei kone lähestulkoon tyhjänä pyöri.
Tein unihaalarin hihat tästä raidallisesta trikoosta ja resoriksi valitsin mustan. Kaavana käytin unihaalarin luottokaavaani jossa menee vetoketju ihan lahkeen alaosaan asti. Jemmasta löytyi sopivan sävyinen vetoketjukin.
Lopputuloksesta tuli mieluinen. Kankaan kuosin lapset eivät näytä enää niin creepyiltä kuin aluksi. Kangasta jäi vielä johonkin toiseen ompelukseen ja uskon että siitä tulee jotain muuta kuin unihaalari :) ja jospa seuraavaksi muistaisin tehdä jo isompaa kokoa kun näitäkin alkaa jo olla enemmän kuin tarpeeksi.
Lapset-kangas: saatu
Valkoinen trikoo: Eurokangas
Musta resori: Löytö-Pala
Vetoketju: kirppis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti