perjantai 14. marraskuuta 2014

Itsensä haastamista osa 6.

Vielä on pienet pinot näitä saamiani kankaita jäljellä ja ideoita on valitettavasti enemmän kuin aikaa. Nyt oli vuorossa tämää harmaa-koralli pitsikuvioinen kangas. Ja voihan pimeys kun on niin hankala kuvata mitään niin että värisävyt toistuisivat edes lähellekkään oikeanlaisina. Ei sitä ikinä muista kuinka pimeää sitä pimeän aikana voikin olla. Tässä kuvassa värit toistuvat kutakuinkin oikeanlaisina.
Tällä kertaa on taas leikelty mitä kummallisemman muotoisia kappaleita. Arvaatko mitä tästä ja muutamasta muusta kappaleesta syntyi? Tämä kangas oli mielestäni melko haastava. Kankaan alkuperästä minulla ei ole mitään käsitystä. Harmaan ja korallin(?) yhdistelmä on kaunis mutta päänvaivaa aiheutti kankaan koko ja sen yhdistäminen.
Kangaspala oli juuri sen verran korkea ettei siitä riittänyt kunnolla oikein mihinkään kokonaiseen vaatteeseen ja värit olivat sen verran haastavat ettei kaapeistani löytynyt oikein mitään siihen yhdisteltävää kangasta. Halusin myös että kankaan kuvio pääsisi oikeuksiinsa siinä mitä siitä päätänkin tehdä. Koska samansävyisten kankaiden löytäminen omista kangasvarastoista oli silkka mahdottomuus niin päädyin yhdistämään kankaan vaaleamman meleeratun harmaan trikoon kanssa.
Ja kyllä vain, osa bodya tästäkin kappaleesta muodostui, tai tarkalleenottaen bodyn hihat. Etukappaleeseen aplikoin kokonaisen pitsikuvion. Kuosittelin raglanhihisen bodyn kaavasta etukappaleen, hihan ja takakappaleen yhtenäiseksi niiltä osin kuin raglansaumat niissä yhteneväisesti menevät. Mahdollisimman hankalasti selitetty mutta jospa kuva hieman selkiyttäisi asiaa. Eli punaiset viivat ovat tuon hihan kuosillisen osion ääriviivat. Tästäkin kuvasta tuli jotenkin ihmeen suttuinen...saanko syyttää siitäkin tätä pimeyttä? :D
Tässä tapauksessa keskelle taakse tulee sauma ja tällaista kuositellessa kannattaa ottaa huomioon kankaan käyttäytyminen ja kuosi koska langansuuta menee hihoissa "poikittain". Väsyneenä kun kirjoittaa niin on oikeat termit hukassa..
Jatkoin pääntien kanttauksen keskitakasaumaan johon laitoin myös nepparikiinnityksen.
Bodyn kaveriksi tein tummanharmaat collegehousut vaaleanpunaisilla tehostetikkauksilla. (Kylläpä häiritsee tuo pieni langanpätkä!! :D ) Tällaisessa bodymallissa saa hyvin hyödynnettyä niitä pienempiä ja lyhyempiäkin kangaspaloja. Ja malli on kivaa vaihtelua. Itse en juurikaan tykkää jos yksiväriseen puseroon tai bodyyn on lisätty kuosilliset hihat, mutta tässä mallissa se mielestäni toimii.
Pitsikuvioinen trikoo: saatu
Harmaa trikoo: Löytö-Pala
Harmaa college: R-Collection
Harmaa resori: Löytö-Pala

4 kommenttia:

 1. Aika huima veto! Tykkään näistä arvoituksista :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva tämäkin, sulla on hyviä ideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Välillä ideoita on niin paljon ettei ehdi kaikkea toteuttaakaan ja välillä pään lyö niin tyhjää ettei ole todellista, luovan työn ongelma :D

   Poista