tiistai 11. marraskuuta 2014

Kaava-arvoitus.

Tai pikemminkin kuva-arvoitus. Mikä vaate tästä kappaleesta syntyy? Kaavat tulee monesti piirrettyä niin inspiraation vallassa mille paperille tahansa että niiden ulkonäkö ei ole kovin kuvauksellinen maalarinteippeineen kaikkineen. Jos kaava on toimiva niin sitten piirrän siitä siistimmän säilytettävän version. Parhaimmat kaavat haluaisin laittaa jossain välissä myös digitaaliseen muotoon sarjontoineen päivineen. Osa tekemistäni kaavoista onkin jo digitaalisessa muodossa mutta en ole hetkeen päässyt käyttämään digitointipöytää niin kaavojen siirtäminen on vähän jäänyt. Ja mielestäni on vähän turhan työlästä alkaa piirtämään kaavoja alusta tietokoneella jos ne on alunperin käsin piirtänyt. Pitänee alkaa käymään kertyneitä kaavoja läpi, ottaa niistä parhaimmat työn alle ja varata aikaa digitoimiselle.
Mutta takaisin itse asiaan. Tästä epämääräisen muotoisesta palasta syntyi body. Toki siihen tarvi lisäksi muutaman muunkin kappaleen. Olen nähnyt muutamia kivoja "korvallisia" puseroita jossa on aplikoituna jonkun eläimen kasvot ja raglansaumassa on korvat. Olen kovin laiska aplikoimaan joten päätin vähän soveltaa. Poistin bodystä sivusaumat ja jatkoin takakappaletta bodyn etupuolelle molemmin puolin kaarevasti. Näin sain hiirulaisen kasvoille vähän muotoa. Etukappaleesta on vastaavasti otettu pois sivuista nämä kaarevan muotoiset kappaleet.
Hiirulaisen silmät ja nenä saivat alleen kaksipuoleista liimaharsoa jotta aplikaatioilla olisi suurempi todennäköisyys onnistua. Laiskuuteni aplikointia kohtaan selittyy ehkä sillä että silityslauta on aina täynnä tavaraa kankaita niin siihen on kovin työläs päästä tekemään sitä mihin se on tarkoitettu. Body poikkesi normaalista työnjärjestyksestä sen verran että aplikoinnin jälkeen kiinnitin bodyn etu- ja takakappaleet toisiinsa sitten saumuroin hihat renkaiksi ja vasta sitten kiinnitin hihat miehustaan.
Body on kokoa 68 cm ja tytölle vielä liian iso. Eniten jänskättää pääntien koko. Olen tykännyt tehdä kirjekuorimallisia päänteitä jotta bodyt on helppo pukea. Tässä bodyssa ei ole pääntiellä mitään helpotusta tuovaa tekijää joten täytyy vain toivoa että se menee hyvin päälle. Sen verran kokeilin että ainakin tällä hetkellä pää pujahtaa hyvin tästäkin pääntiestä.
Mielestäni tästä tuli sen verran suloinen että hiirulaisen (tiedän, ulkonäkö muistuttaa enempi nallea...)kaveriksi oli tehtävä myös kisu :) En tiedä johtuuko pesusta vai mistä mutta noilla Stenzon trikoilla tuntuu olevan taipumus siihen että kuviot on aina ihan vinkkurassa langansuuntaan nähden. Tässä pilkullisessa kankaassa se ei onneksi ole niin justiinsa.
V.pun/harmaa pilkkutrikoo: R-Collection
Harmaa trikoo: Löytö-Pala
V.pun/valk. pilkkutrikoo: Stenzo, Majapuu
Vaaleanpunainen trikoo: Eurokangas
Musta resori: Löytö-Pala

22 kommenttia:

 1. Onpas tosi hauska kaavakokeilu!! ja hienot bodyt

  VastaaPoista
 2. Onpas upeita! Mulla ei varmaan riittäis hahmotuskyky tällaisen kaavoittmiseen... ;)

  VastaaPoista
 3. aivan ihana! tykkään kovasti, tosin tietty ahiiivan väärälle ikäryhmälle omasta vinkkelistä ;) toi pinkki-harmaa on ihana yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Itsekkin ihastuin vaaleanpunaisen ja harmaan yhdistelmään :)

   Poista
 4. On kyllä niin mahtavia! Pakko varmaan testata omaakin hahmotuskykyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kokeileminen kannattaa aina! Muistat vaan merkitä oikeiden sivusaumojen paikat niin on helpompi kohdistaa kappaleet oikeille paikoilleen :)

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mie vasta opettelen tätä käyttämään niin toivottavasti en sinun kommenttia ole vahingossa poistanu :D

   Poista
 6. Niin suloisia, kyllä noissa kelpaa pienen neidin söpöstellä :)

  VastaaPoista
 7. Voi jestas, miten käsittämättömän suloiset! Taitava olet :)

  VastaaPoista