torstai 11. joulukuuta 2014

Itsensä haastamista osa 7.

Jottei nämä aiemmin saadut kankaat vallan unohtuisi niin päätin tarttua taas tuumasta toimeen. Vuorossa oli kangas jota ei olisi varmasti normaalisti kangaskaappiini päätynyt.
Tämä iloisen värikäs raitakangas aiheutti hieman päänvaivaa. Kangas on sellaisenaan aika silmissävilisevää sorttia :D Ensiksi ajattelin hilliseväni kankaan riemunkirjavuutta jollain yksivärisellä kankaalla...mutta toisin kävi.
Kangas natsasi niin hyvin myös riemunkirjavan Pupu Tupuna joustocollegen kanssa että niistä oli pakko loihtia yhdessä jotain. Päädyin tekemään vuoritetun hupparin. Huppari on kokoa 80cm, eli sen käyttöönottoa joutuu jonkin tovin odottamaan. Aika tosin juoksee niin nopeaa ettei sitä tajuakkaan. Laitoin huppariin vinon vetoketjukiinnityksen.  Raidallista trikoota käytin vuorittamiseen. Trikoota oli sen verran nafti pala että oli pakko soveltaa. Hihat vuoritin yksivärisellä trikoolla ja etukappaleet leikkasin poikittaiseen langansuuntaan.
Resoriksi valitsin vetoketjuun sopivaa limen vihreää. Vaikka kätköistäni löytyykin jos jonkinmoista vetoketjua niin sopivan mittaista limen vihreää vetoketjua ei sattunut löytymään. Siispä päädyin käyttämään lyhyempää vetoketjua ja yläosan kiinnitys tapahtuu napeilla.
Napeiksi valikoitui oranssit napit joita sattui jopa kaksi samanlaista löytymään...onko muillakin purkkeja jotka ovat täynnä vaikka minkälaisia nappeja mutta lähestulkoon kaikki ovat keskenään erilaisia? :D Minulla näitä nappeja on vaikka kuinka paljon. Olen saanut niitä äidiltäni, mummoltani, tutuiltani jne. jotka kaikki ovat jemmailleet vaatteiden varanappeja yms. Ei ihmekkään että nappeja on kertynyt melko sekalaiset seurakunnat :)
Hupparia voi pitää myös siten että napit eivät ole kiinni. Napinlävetkin onnistui ihan hyvin vaikka yleensä välttelen viimeiseen asti niiden tekoa. Kyllähän ne onnistuu joustavaankin ihan hyvin kun muistaa tukea kankaan. Aika räikeähän tästä hupparista tuli, mutta silti ihan mieluisen näköinen. Toivottavasti tämä on tytölle silloin sopiva kun on sellaiset kelit jolloin vuoritettu huppari on sopivan lämpöinen vaikka ulkosalla pidettävänä :)
Pupu Tupuna joustocollege: Metsola
Raitatrikoo: Stenzo, saatu
Vetoketju: Karnaluks
Napit: omista loppumattomista varastoista

4 kommenttia:

 1. Ihana, eikä minusta ollenkaan räikeä vaan raikkaan värikäs, tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) nyt alkaa jo omakin silmä tottua tuohon värikkyyteen :)

   Poista
 2. Tämähän on aivan ihana. Olet saanut värit hyvin sopimaan toisiinsa ja siksi lopputulos on minusta rauhallinen. Hupparin malli on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) aina toisinaan onnistuu kun joutuu vähän soveltamaan, voisi kokeilla tehdä itsellekin vastaavan mallisen hupparin :)

   Poista