tiistai 23. joulukuuta 2014

Joululahjoja.

Tämä joulu on siitä erikoinen etten ole ostanut tai tehnyt juuri mitään joululahjoja. Yleensä olen jotain tehnyt, mutta nyt ei yksinkertaisesti aika riittänyt. Ainoiksi joululahjaompeluksiksi jäivät äitini toiveesta heidän naapurin lapsille tehdyt ompelukset.
Tuntemattomien ihmisten lapsille on hankala ommella kun ei tiedä mille on tarvetta tai millaiset jutut heitä miellyttää. Äitini mukaan lasten vanhemmat eivät kuitenkaan ole kranttuja. Isommalle lapselle (1,5v) tein topparukkaset ja pienemmälle ihan vastasyntyneelle pojalle topparukkaset ja -töppöset.
Nämä oli nopeita ja helppoja tehdä. Riskillä tein värikkäät ja kuosilliset ompelukset vaikkei ole mitään käsitystä minkä väriset toppavaatteet näillä lapsilla on. Onneksi lapset harvemmin välittävät vaikka heillä olisikin monenkirjavat vaatteet päällä :)
Isomman pojan kinttaissa päällinen on tuulen- ja vedenpitävää ulkoilukangasta ja vuori on ihanan pehmoista ja lämmintä teddykarvaa. Pienemmän tumput ja töppöset vuoritin vanutetulla trikoolla. Isompiin rukkasiin laitoin myös heijastinnauhat jotta touhuavat kätöset näkyvät kauemmaskin :)  Isompia rukkasia tein kahdet, pakettiin päätyivät nämä helikopterin kuvilla varustetut yksilöt. Toivottavasti ovat saajilleen mieluiset :)
Ulkoilukankaat: saatu
Teddykarva: Eurokangas
Vanu ja trikoo: Löytö-Pala
Heijastinnauha: Karnaluks

4 kommenttia: