torstai 4. joulukuuta 2014

Joulun odotusta.

Tätä punaisesta sydäntrikoosta oli ehdottomasti tehtävä typykälle jotain jouluista. Kangas on Pehemiältä ja sitä oli toki tilattava sen verran että saan tehtyä siitä jotain itsellenikin. Vielä kun olisi sitä aikaa tehdä :) Puna-valkea sydänkuosi on siinä mielessä kiva ettei se ole liian jouluinen ja sitä voi käyttää muinakin vuodenaikoina. Typyn asusta tein tarkoituksella hieman enemmän jouluhenkisen ja tonttumaisen :) Ainakin itselleni tulee punaisen, valkoisen ja harmaan yhdistelmästä heti mieleen joulu ja tontut.
Asussa on vielä hitusen kasvunvaraa, meneepä sitten jouluruokailujenkin jälkeen päälle :D "Jakku" on kiinnitetty kädentien saumoista alla olevaan bodyyn. Hihat ovat siis yksinkertaiset ja vaatteiden sivusaumat ovat ommeltu erikseen. Tikkasin jakun resorin saumoista kiinni ja ompelin koristeeksi vielä napit. Näin pienen vaatteisiin nappeja laittaessa pitää muistaa aina ommella napit erityisen huolella ettei ne ole vaaraasa irrota.
Jakun tikkaukset tein resoriin sopivalla harmaalla langalla. Tästä setistä ei tullut ehkä kaikista tyttömäisin tonttupuku, mutta mielestäni se on silti kovin söötti. En ole jotenkin osannut pitää tytöllämme vielä mitään mekkoja kun tuntuu että ne helmat on sitten aina vain korvissa :D
Bodyn kaveriksi ompelin leggarit tummanharmaasta pilkkutrikoosta. Vielä pitäisi tonttulakki ommella surauttaa kun aiemmin valmistunut tonttulakki taitaa olla jo liian pieni. Meillä tämä setti pääsi käyttöön heti koska voihan sitä tonttuilla muulloinkin kuin jouluaattona :)
Sydäntrikoo: Pehemia
Harmaa pilkkutrikoo: Poppy, Löytö-Pala
Valkoinen trikoo: Eurokangas
Harmaa resori: Metsola
Punaiset napit: Mummon perintöjä :)

4 kommenttia:

 1. Onpas kiva ja raikas, menee joulun jälkeenkin. Tuo body+takkiyhdistelmä on käytännöllinen tuollaiselle taaperolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä body-takit ovat kyllä kivoja ja pysyvät hyvin päällä :)

   Poista
 2. Suloinen tonttuasu:-). Niin jouluiset sävyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä päällä on jo tonttuiltu monta päivää :)

   Poista