maanantai 29. joulukuuta 2014

Nasumaista.

Typy kasvaa ja pakkaset kiristyy. Oli aika tehdä uusi talvihaalari. Tällä hetkellä meillä on käytössä ihana punaisesta kamomillahepasta tekemäni toppapuku kokoa 62cm.
Tässä puvussa riittäisi lahkeiden ja hihojen pituus pitkien resoreiden ansiosta, mutta selän pituus jää kohta väistämättä lyhyeksi. Olen kyllä tykännyt tästä haalarista todella paljon. Mielelläni olisin seuraavankin haalarin tehnyt neuloksesta koska se on tunnultaan niin miellyttävä. Halusin kuitenkin hyödyntää olemassa olevia varastoja ja olla ostamatta uusia kankaita tämän projektin vuoksi ja mitään muita neuloksia kaapeistani ei tällä hetkellä löydy. Olisi ollut ehkä liian tylsää tehdä samasta kankaasta seuraavakin haalari :)
Syksyllä tein jo tällaisen nallehaalarin, mutta totesin ettei musta sovi meidän tytölle ollenkaan. Aiemmin en osannut edes kuvitella että vauvoillakin on omat värit. Suorastaan nauroin kun vaunuja ostaessamme myyjä kysyi että millainen värimaailma meidän vauvalla tulee olemaan :D Nojoo, ehkä tämä vaatteiden väritys on kuitenkin himpun verran eri asia :) Musta ei vaan yksinkertaisesti passaa meidän typylle. Tämä haalari sai muualta uuden kodin.
Aiemmin haaveilin Reiman tummansinisestä haalarista valkoisilla yksityiskohdilla. Tämä haalari sai inspiraationsa kyseisestä haalarista vaikkei lopputulemasta heti niin arvaisikaan. Oikeastaan ainoa sama tekijä taitaa olla haalarin sininen väri :) Siniseen päädyin koska se passaa hyvin tekemieni punaisten töppösten ja tumppujen kanssa. Vielä pitäisi tehdä lakki samaa sarjaa.
Sininen päällikangas on mukavan pehmoista ulkoilukankaaksi. Kangas on kierrätettyä polyesteria. Jottei haalari olisi ihan yksivärinen niin laitoin hihan leikkaussaumoihin punaiset tereet. Hupun etureunan resori on myös punainen.
Hupun vuori on punaista trikoota valkoisilla palloilla. Samaa trikoota käytin rannekkeiden ja lahkeensuiden sisäpuolella. Muuten koko haalari on vuoritettu punaisella vanutetulla vuorikankaalla.
Vuori-vanu yhdistelmä on ostettu sellaisenaan. Vuori on liimattu vanuun kiinni ja näin ollen haalarin ompelu on huomattavasti helpompaa. Suosittelen.
Etukappaleeseen halusin kiinnittää vielä Tallinnasta ostetun söpön Nasun. Nasu päätyi vinoon kuten kuvasta näkyy..en muistanut Nasua  kiinnittäessäni että vetoketju tulee vinoon joten Nasua ei sen mukaan kannattaisi asetella. Ja Nasussa oli sen verran tujut liimat ettei sen siirtäminen onnistunut. Noh, ehkei tuo käytössä niin haittaa tai näy. Tai sitten voi kuvitella että näin oli tarkoituskin :D
Päällikangas: saatu
Vuorikangas ja resori: Löytö-Pala
Pallotrikoo: Kierrätetty vanhasta tunikasta
Nasu: Kangadzungel
Punainen terenauhauha: R-Collection

6 kommenttia:

 1. Aivan sairaan ihania pukuja. Ja kyllä Roosa-huutiksessa harmitti että toi panda oli meille liian pieni, muuten oisin sen huutanut! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itteäki harmitti että se oli meän tytölle väärän värinen :D

   Poista
 2. Vitsit, onpa siellä taitava haalareiden tekijä, tosi upeita kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tykkään tehdä haalareita vaikka ne hieman työläitä onkin.

   Poista