torstai 1. tammikuuta 2015

Happamia sanoi kettu.

Kaikki varmasti tunnistavat nämä Fazerin klassikkokarkit. Nämä ovat kuuluneet suosikkeihini jo lapsena. Ei suinkaan niiden maun vuoksi, vaan ihanan käärepaperin vuoksi!
(kuva lainattu täältä)

Siksipä ilahduinkin kovasti kun Vallila julkaisi tämän Karkkipäiväksi nimetyn kankaan. En halunnut tästä kotiimme verhoja tai mitään kovin vallitsevaa tekstiiliä koska luulen että kyllästyisin sellaiseen liian pian. Samoihin aikoihin kun aloin haaveilemaan tästä kankaasta sain Facebookin roskalava-palstalta ilmaiseksi tytöllemme hyväkuntoisen syöttötuolin. Syöttötuoli on ollut hankittuna siis jo hyvän aikaa ennen tytön syntymää :D Ja tokihan syöttötuoli tarvitsee mukavan ja kivan istuinpehmusteen. Joten summa summarum, tästä Karkkipäivä kernikankaasta ompelin syöttötuolin päällisen.
Tämä materiaali ei ole tyypillistä vahakangasta vaan sisältää aika paljon puuvillaa, joten materiaali on kangasmaisempi ja huokoisempi. Saa nähdä onko tästä mahdotonta jynssätä ruokatahroja pois :) Päällisen sisälle laitoin pehmusteeksi muutaman sentin paksuista vaahtomuovilevyä. Ensiksi mitoin syöttötuolia ja leikkasin siihen sopivan kokoiset palat vaahtomuovista. Leikkasin erikseen selkänojan, istuinosan ja käsinojien kappaleet eli yhteensä neljä vaahtomuovikappaletta.
Sitten mallasin vaahtomuovilevyt kankaan päälle ja piirsin niiden ääriviivat ja lisäsin saumanvarat. Vastakappaleen piirsin siten että selkänojan ja istuinosan väliin tuli leikkaussauma josta levyt sai helposti pujotettua pussiksi ommellun päällisen sisään. Viimeisenä tikkasin "taitekohdat" ja samalla tikkasin tämän avonaisen sauman kiinni. Vaahtomuovilevy oli tummanharmaata joten kankaan valkoiset osat eivät ole niin puhtaan valkoisia kuin pitäisi koska harmaa kuultaa hieman läpi. Vaan eihän tätä tietysti hämärässä työskennellessä huomannut..
Jäljelle jäi vielä pari palaa kangasta joista tein tällaisen laatikkomaisen pussukan. Tähän hoksasin laittaa väliin vielä valkoisen kankaan jottei vuorikangas kuulla läpi.
Vuorikankaaksi laitoin limeä pilkullista puuvillaa. Tähän pussukkaan sopii hyvin lyhyillä matkoilla tytön kanssa liikkuessa tarvittavat vaipat, harsot yms.
Päällikangas: Kodin1
Vaahtomuovilevy: Löytö-Pala
Vuorikangas: Eurokangas

10 kommenttia:

 1. Kyllä näyttää kivalta. Hyvin olet onnistunut molemmissa ompeluksissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihan yllätyin kuinka helppoa oli tehdä mieluisa syöttötuolin päällinen :)

   Poista
 2. Voi tuo kangas on ihan nappi tuohon syöttötuoliin, hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) pitää vain toivoa ettei ole kovin vaikeasti puhdistettava..

   Poista
 3. Sitten vielä neulot pikkuiselle kettukarkkikuviolla villasukat ni johan on makeeta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se vasta olisikin makea :) pitänee tilata joltain sellaiset sukat kun itse olen aivan onneton neulomisessa :D

   Poista
 4. Tosi ihanat! Näissä tuo kangas pääsee oikeuksiinsa! Isompana on minunkin makuun liian hallitseva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitänee jämistä vielä ommella ruokalappu :)

   Poista