perjantai 16. tammikuuta 2015

Kauniita unia.

Pikkuhiljaa siirrymme käyttämään kokoa 68 cm. Tuntuu ihan hurjalta tuo vauvan kasvu! Olen joitakin vuosia takaperin työskennellyt lastenvaateliikkeessä ja minulle on jäänyt hyvin mieleen kuinka tylsiä vauvojen unihaalarit olivat! Voi olla ja toivottavasti onkin niin, että tänä päivänä kaupoista löytyisi kivempiakin vaihtoehtoja. En itsekkään haluaisi nukkua kulahtaneen värisessä kalsariasussa :D Meillä tyttö puetaan siis öisinkin kivoihin kuoseihin ja väreihin. Mistä sitä tietää vaikka se edesauttaisi näkemään kauniita unia :D
Tästä punaisesta aurinkopeura-kankaasta piti tulla alunperin jotain ihan muuta, mutta valitettavasti sain ensin viallisen palan kyseistä kangasta ja kun lopulta sain palan priimana, niin ajattelemani ompelus ei enää tuntunutkaan niin mieluisalta. Siispä tein siitä unihaalarin tytölle ja loput kankaasta odottakoon järkevämpiä ideoita :)
Unihaalarissa käytin hyväksi havaittua mallia jossa vetoketju kulkee toisen lahkeen alas asti. Resoreihin laitoin sen verran lisää pituutta että haalarit menevät vähän pidempäänkin. Aurinkopeurat saivat kaverikseen tumman harmaat resorit.
Vaaleanpunaiset yksisarviset on löytö Eurokankaan palalaarista. Jokin tässä kankaassa viehätti ja tuskin olisin moista kangasta ostanut nettikaupasta. Useammin sitä tulee kankaissa niitä "hutiostoja" nettikaupoissa kuin kivijalkakaupoissa. Onneksi vain muutaman kerran on näin käynyt. Ja harvemmin sitä nettikaupasta tilaa kangasta josta ei ajattelisi kuvan perusteella sen olevan kiva. Yksisarviset on mielestäni oikein soma kangas pienelle ja siihen sopi hyvin Marimekolta ostetussa resoripaketissa tullut vaalean lila resori.
Raidallinen kangas on löytö kirpputorilta ja tunnultaan erityisen pehmoinen. Yksinään tämä raidallinen kangas toi mieleen juurikin sitä kalsarimeininkiä :D joten applikoin etupuolelle tekstin vaaleanpunaisella resorilla. En ole kovin paljoa applikointia harrastanut, mutta täytyy sanoa että mielestäni onnistuin kohtuullisen hyvin.
Nämä haalarit valmistuivat hyvinkin nopsaa koska käytin kaikissa saman värisiä lankoja. Havaittavissa oli ehkä pientä laiskuutta lankojen vaihdon suhteen, mutta mielestäni kaikkiin passasi ihan hyvin vaaleanpunainen lanka pääntien tikkauksiin. Tosin eihän noita olisi pakko tikata, mutta minusta se on sievempi niin. Kangaskaapissa marinoitunut Viljamin Puodin hattarakekkerit-kangaskin pääsi vihdoin hyötykäyttöön. Siitä onkin ollut yllättävän hankala keksiä omleltavaa koska mielestäni se on melko paksua ja en ole löytänyt siihen helposti yhdistettävää kangasta. Sitäkin jäi vielä johonkin muuhunkin ompelukseen. Milloinkohan sitä oppisi ettei yhtä vauvan bodya tai muuta vastaavaa varten tarvitse ostaa metritolkulla kangasta! Alkaa ne kivoimmatkin kuosit tympiin kun joutuu samasta kankaasta kovin monia vaatteita ompeleen :D
Yksisarvinen-trikoo: Eurokangas
Tähti-trikoo: saatu
Raita-neulos: kirpputori
Hattarakekkerit-trikoo: Viljamin Puoti
Lila ja harmaa resori: Marimekko (Herttoniemi)
Vaaleanpunainen resori: Eurokangas

12 kommenttia:

 1. Oi,miten ihastuttavia ompeluksia taas <3 Niin huolellista työtä ja kauniita kangasyhdistelmiä. Mikähän kaava mahtaa olla kyseessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Kaava on itse piirtämäni, mallia otin Tutan valmistamasta äitiyspakkauksen unihaalarista :)

   Poista
 2. Aivan ihania haalareita! Mä en jotenkin uskalla haalareita tehdä kun niissä tuo vetoketju pelottaa. Pitäisi varmaan haastaa itsensä ja harjoitella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se vetoketjun ompelu on yllättävän helppoa kun sen kunnolla harjoittelee. Ja kannattee tukea kovin joustavat kankaat ja käyttää vaikka niitä nuppineuloja apuna :)

   Poista
 3. Kyllä näissä tosiaan kelpaa nukkua, sopii pienelle tytölle mitä parhaiten!

  VastaaPoista
 4. Uskon myös, että näissä kauniissa asuissa ei voi nähdä muuta kuin kauniita unia. Ihania :)

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä muiden kanssa, näissä haalareissa nähdään varmasti maailman suloisimmat unet! Ihanat haalarit <3.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania unipukuja! Erityisesti tuo aurinkopeura! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo Aurinkopeura on kyllä ihana kangas...huomasin että sitä oli tullut pari uuttakin väriä ja tietysti ne houkuttelisi :D

   Poista