tiistai 20. tammikuuta 2015

Satukirjahaaste.

Helmoja ja hepeneitä-blogi haastoi minut mukaan Satukirjahaasteeseen. Haasteen tarkoituksena oli valita itseä miellyttävä lastenkirja ja sen perusteella ommella vaate tai asukokonaisuus. En tietysti osannut ennakoida tätä haastetta joulukuussa joten "kankaaton tammikuu" aiheutti hieman päänvaivaa. Alkuperäinen suunnitelma kariutui siihen ettei kangaskaapeistani löytynyt sopivia materiaaleja. Tätä haastetta pähkäiltyäni siskoni ehdotti erästä lastenkirjaa joka on jäänyt minullekin mieleen lapsuudesta.
En tiedä johtuuko kirjan mieleenpainuvuus sen hauskasta kuvituksesta vai siitä että kirjassa on eräs lapsen mieleen helposti jäävä tapahtuma. Kirjassa Jasonin äiti poseeraa alastonmallina jotta saisi hieman lisätienestiä koska hänen palkka ei tahdo muuten riittää. Tällaisia kuvia ei joka kirjassa ollutkaan ja sekös lapsena hihitytti. Kyseessä on siis kirja nimeltä Jason. Kirjan on kirjoittanut ja kuvittanut Camilla Mickwitz.
"Camilla Mickwitz oli suomalainen lastenkirjailija, kuvittaja ja animaattori. Hän loi Pikku Kakkosen alkuanimaation ja Varokaa heikkoa jäätä-tietoiskun, sekä kirjat Emiliasta, Jasonista ja Mimosasta.
Mickwitz aloitti mainospiirtäjänä, mutta alkoi 1960-luvun lopulla tehdä lastenkirjoja. Kirjojen tekstit kertovat ajan hengen mukaisesti arjesta, päivähoidosta, yksinhuoltajista ja luonnonsuojelusta. Kirjojen kuvitus on hilpeää ja värikylläistä. Kuvituksen muodot ovat selkeitä ja ihmishahmot pyöreitä."
http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Camilla_Mickwitz

Itselläni ei käynyt mielen vieressäkään että tämä sama henkilö on ollut näiden Pikku Kakkosen animaatioiden takana. Vaikka nythän se tuntuu ihan itsesäänselvyydeltä kun tarkemmin ajattelee. Ovathan ne tyyliltään ja tunnelmaltaan täysin samanlaisia.
Jasonin vaatekerta on melko yksinkertainen, t-paita ja shortsit kera valkoisten sukkien. Shortsit valmistin Marimekon puuvillatrikoosta. Shortsien taakse tein pienet päällitaskut. Henkselit ompelin takakappaleeseen kiinni, mutta etupuolella kiinnitys tapahtuu henkselilukoilla.
Yläosana Jasonilla on keltainen t-paita. Tein t-paidan napakasta joustocollegesta. T-paita on malliltaan melko pitkä jotta se pysyy pienelläkin käyttäjällä paremmin päällä. (...pysyi kunnolla tasan kuvauksen ajan :) )
Tein myös Jasonin nallen. Siitä oli tarkoituskin tulla vähän reppanan näköinen, mutta en minä arvannut että siitä ihan noin reppana ja muotopuoli olisi tullut :D Nämä vaatteet ei ehkä ole kaikkein käyttökelpoisimmat pienelle henkselilukkoineen ja nousevine t-paitoineen, mutta ihan kiva kokeilu. Ja ehkäpä joku nukke saa tästä vaatekerran itselleen :) Tämä oli mukava haaste. Kiitos Kristalle! Ja käykäähän katsomassa mitä kaikkea muut ovat saaneet aikaan :)
Punainen puuvillatrikoo: Marimekko
Keltainen joustocollege: Löytö-Pala
Ruskea velour: Kirpputori
Henkselilukot: Karnaluks

18 kommenttia:

 1. Voi, minä olin ihan unohtanut tämän kirjan! Hieno toteutus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuon kirjan näkee aikuisena "vähän" eri silmin kuin lapsena :)

   Poista
 2. Kiva ja reippaan raikas kokonaisuus!

  VastaaPoista
 3. Yksinkertaisuudessaan niin raikas asu. Tuo kirkas väriyhdistelmä on niin toimiva, vaikka harvoin uskaltaisi tuota edes kokeilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En olisi ilman tätä haastetta varmaan uskaltanut tehdä moista väriyhdistelmää vaikka nyt se näyttääkin tosi kivalle :)

   Poista
 4. Oi, minäkin tykkäsin näistä kirjoista, yksi meiltä löytyy kotoa! Tämä on oikein hyvän mielen asu, niin iloinen ja kirkas väritykseltään! Sopii loistavasti kun valoisampaa aikaa kohti ollaan menoissa :). Ihanaa oli saada sinut haasteeseen mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kiva olla mukana :) tämä oli kyllä yksi lempparikirjista lapsena :)

   Poista
 5. Niin ihana asu ja väritys niin raikas, piristävä. Muistan noita kirjoja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itsekin tykkään tästä yhdistelmästä. Kiva kokeilla jotain muutakin kuin aina vain niitä tuttuja ja turvallisia värejä :)

   Poista
 6. Voi että, olin unohtanut tämänkin kirjan! Lisää etsittävää kirjastokäynnillä :). Pirteä asu ja tuo nalle <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nalle on vähän raasu :D Muistan että saman tekijän Mimosa kirja oli myös ihana <3

   Poista
 7. Kiva asu! Minäkin muistan nämä kirjat lapsuudesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En selvästikään ole ainoa jolle nämä kirjat ovat jääneet hyvin mieleen :)

   Poista
 8. Mistä oot ostanut tässä http://www.kaavailua.blogspot.fi/2014/10/yksi-kaava-monta-lakkia.html#comment-form postauksessa näkyvää sokerikallot-trikoota? Googlamalla ei löytynyt mitään, liekö jo loppunut kaikista kaupoista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ostettu Käpyseltä http://www.kapynen.fi/
   mutta valitettavasti kyseistä kangasta ei taida enää olla saatavilla :/

   Poista