perjantai 6. helmikuuta 2015

Aurinko armas kippuravarvas.

Tilasin joulukuun alussa itselleni ompelumerkkejä omalla tekstillä. Ne saapuivat muutama viikko sitten ja ovat osoittautuneet oikein kivoiksi. Olen jo kauon haaveillut tällaisista ompelumerkeistä, mutta tilaaminen on jäänyt koska en ole keksinyt niihin mieluista tekstiä. Nyt päätin että pähkäily saa riittää. Teksti löytyi siis hyvinkin läheltä ja on tarpeeksi simppeli. Tykkään.

Nämä merkit ovat saumaan ommeltavia, mutta merkin sai helposti ommeltua kankaan päällekin kuten tein yllä näkyvissä leggareissa.
Tammikuu meni ihan hurjaa vauhtia ja ompelut jäivät vähän vähemmälle. Tosin silti "kankaaton tammikuu" kosahti omalta osaltani. En ole kovin yllättynyt :D Ehkäpä sitten ensi kuussa...

Tänään on kauan kaivattu aurinko näyttäytynyt oikein komeasti. Auringonpaiste innosti ompelemaan tytölle jotain värikästä. En edes muistanut tämän turkoosipohjaisen trikoon olemassaoloa. Jostain syystä se oli jäänyt ihan kaapin perälle piilon ja unohtunut...
Turkoosi ja punainen sopivat mielestäni hyvin yhteen vaikka väriyhditelmänä ne ovatkin melko räväkkä pari. Tämä herkullinen Lillestoffin trikoo sai kaverikseen punavalkoisen pilkkutrikoon. Leggarit tein kokonaan tästä pilkkutrikoosta. Leggareiden lahkeiden käänteisiin laitoin pieneksi yksityiskohdaksi punaista puuvillapitsiä. 
Pilkkutrikoosta tein myös kaitaleen bodyn yläosaan. Pääntienhen kokeilin jotain minulle uutta. Löysin nimittäin paikallisesta ompelutarvikeliikkeestä tallaista "huolittelukuminauhaa". Ei mitään havaintoa mitä tämä on oikealta nimeltään. Tiedän että tällaista käytetään esimerkiksi alusvaatteissa, mutta mielestäni tällainen huolittelu sopii oikein hyvin myös muihin vaatteisiin. Olisin halunnut kokeilla myös bodyn alaosan huolittelua tällä tyylillä, mutta valitettavasti ostin tätä nauhaa liian lyhyen pätkän. 
Nämä ompelumerkit tuovat itse ommeltuihin vaatteisiin sellaisen loppusilauksen, viimeistellyn ilmeen. Ja onhan tällainen merkki kiva laittaa myös niihin vaatteisiin joita tekee vaikkapa lahjaksi, niin niihinkin jää jonkinlainen merkki tekijästä :) Olipas taas paljon mielekkäämpää valokuvata kun luonnonvaloa riitti ihan sisälle asti. Toivottavasti aurinko on paistanut teidän lukijoidenkin koteihin :)
Granaattiomena-trikoo: Ohlssons Tyger
Punavalkoinen pallotrikoo: Löytö-Pala
Ompelumerkit omalla tekstillä: Somine
Pääntien kuminauha: Ompelutalo

4 kommenttia:

 1. Ihanan värikäs setti! :) Merkit on kivoja. Niistä minäkin haaveilen, mutta teksti on täälläkin vähän hakusessa.. :) Auringonpaistetta on täälläkin tänään riittänyt, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se hyvä teksti omaan merkkiin voi löytyä yllättävänkin läheltä, toivottavasti sinäkin keksit mieluisen. Kyllä on ihan eri fiilis kuvailla ja ommella kun aurinko paistaa <3

   Poista
 2. Raikas body ja housut, väriä pimeään! Tykkään molemmista! Ja merkit on kanssa hyvät, nimi on niin mainio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuli itsellekin hyvä mieli tästä setistä kun on niin pirtsakka :)

   Poista