maanantai 16. helmikuuta 2015

Hello sailor!

Tämä punainen ankkureilla kuvioitu trikoo on odotellut inspiraatiota kangashyllyllä jo hyvän tovin. Olen tehnyt siitä itselleni jo toissakesänä topin, mutta kangasta oli taas sen verran paljon että siitä riitti muuhunkin. Kesäisempiä aikoja odotellessa ja fiilistellessä on kiva ommella jotain kesäisempää.
Tähän haalariin sain inspiraation Lindexissä myytävästä ihanasta pilkullisesta haalarista. Haalarin teko sujui pääasiassa siten että leikkasin sekä ompelin ensin ja ajattelin vasta sitten. Jotkin ompelutekniset ratkaisut eivät ole tässä ehkä niin siistejä, mutta käyttökelpoinen tästä haalarista silti tuli.
Laitoin ensiksi miehustaan kirkaan siniset KAM-nepparit. Se ei ollut kuitenkaan yhtään hyvä idea sillä ne ovat niin paksut ja tönköt että painavat lapsen rintamusta. Oli muutes harvinaisen tympeä homma irroittaa jo paikoilleen laitetut KAM-nepparit. Onneksi jemmasta löytyi noita turkooseja neppareita joilla sai mukavasti ilmettä miehustaan.
Haalarin haarasaumassa on rengasnepparit jotta pukeminen sujuu mukavasti. Tämän nepparirivistön piilotin niin ettei se päällepäin näy. Eli käytännössä etukappaleen alle on ommeltu tuettu trikookaitale johon kiinnitin nepparit.
Miehustan poikittaisleikkaussaumassa käytin framilon-nauhaa. Framilon on tarpeeksi pehmeää ja antaa silti vähän napakkuutta haalarille. Kädenteille laitoin frillat joiden reunat huolittelin rullapäärmeellä. Kesällä haalari menisi ihan näinkin, mutta tähän aikaan vuodesta haalaria voi käyttää pitkähihaisen bodyn kanssa. Mielestäni valkoinen body sopii haalarin kaveriksi oikein hyvin.
Ankkuri-trikoo: Hanheli
Nepparit: Baby roland, Karnaluks
Valkoinen resori: Löytö-Pala

8 kommenttia:

 1. Onpa suloinen haalari, ihanaa kesän henkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista. Täällä kyllä jo odotellaan kesää niin paljon :)

   Poista
 2. Onpa aivan ihana puku. Kangas on kyllä tosi ihana ja nuo näppärit sopii mahdottoman hyvin kankaan kuosiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Turkoosi ja punainen on kyllä yllättävän hyvä parivaljakko :)

   Poista
 3. Ihana kesäinen tuulahdus talven keskelle! Nuo frillat ja nepparit passaavat haalarin yleisilmeeseen hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Seuraavaksi voisi kokeilla samaa mallia jostain vähän paremmin laskeutuvasta materiaalista :)

   Poista