torstai 12. helmikuuta 2015

Namia.

Ruokalaput tulivat ajankohtaiseksi kun aloimme maistattaan tytölle kiinteitä ruokia. Äitiyspakkauksen mukana tuli yksi Finlaysonin ruokalappu joka ei ole kovin mieluisa. Tämä ruokalappu kiinnitetään tarranauhalla ja tyttö säikkyy sen avaamista. Toisekseen materiaali ei kestänytkään kuivausrumpua joten se siitä ruokalapusta :) Ostin jo ennen tytön syntymää Ruotsista söpön Laban-ruokalapun ja se vaikutti materiaalin ja mallin puolesta ihan hyvältä. Kokeeksi surautin muutaman saman mallisen ruokalapun.
Käytännössä tämä malli on kuitenkin hieman hankala koska siinä on solmittavat narut ja niiden solmiminen on sekä tytön että äidin mielestä ihan tyhmää. Ja näiden ruokalappujen nauhat tai koko etukappale päätyvät yleensä tytön suuhun niin ettei syömisestä meinaa tulla mitään.
Tykkäsin kuitenkin tämän mallin leuan alle tulevasta resorista joten sovelsin tästä ihan oman mallisen ruokalapun. Ruokalappujen päällipuoli on trikoota ja alapuoli on muovitettua froteeta.
Kiinnitys tapahtuu muovineppareilla. Nämä ovat toimineet käytössä huomattavasti paremmin kuin nauhat tai tarra. Ruokalappuihin saa kätevästi tuhottua pienempiä trikoopaloja ja kaikenlaisia pitsien ja nauhojen pätkiä. Eihän syömisenkään tarvi olla niin tylsää..? ;)
Tähän vaaleansiniseen ruokalappuun kokeilin tällaisia pieniä laskoksia. Silitin laskokset paikoillensa ja tikkasin laskoksen reunan. Piristeenä (vai laiskuuttani...) käytin pitsin väriin sopivaa lankaa. Rusetin tein satiininauhan pätkästä joita on kertynyt vaikka ja missä väreissä. Leikkeleekö joku muukin valmisvaatteista ne ripustamiseen tarkoitetut satiininauhat talteen? Ilokseni huomasin että joissain Nanson tuotteissa tähän samaan tarkoitukseen käytetään framilon-nauhaa. Sain muutamasta puserosta kivat pätkät framilonia hyötykäyttöön :D
Kankaat ja nauhat ovat niin sekalaista ja vanhaa seurakuntaa etten millään muista niiden ostopaikkoja. Söpöt sydämen malliset muovinepparit ovat Prymin. Muovitettu frotee on löytö Eurokankaasta, maksoi muistaakseni vain 2 euroa/metri! (oli vähän normia kampeampaa..). Kun muuten sen hinta on varmasti lähempänä viittätoista euroa.

10 kommenttia:

 1. Kyllä näillä ruokalapuilla kelpaa ruokia maistella! :) Suloisia! Meillä ei koskaan opittu käyttämään ruokalappuja, mutta kohta tulee ajankohtaiseksi antaa lusikka omaan pikku kätöseen. Silloin viimeistään täytyy niidenkin käyttöä alkaa opettelemaan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään aina sotkulta vältytä vaikka tuo lappu kaulassa onkin, mutta tuleepahan harjoiteltua :D

   Poista
 2. Ihania! Ihailen kyllä viitseliäisyyttäsi, itse en raaskisi noin söpöjä suttailla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eihän nämä enää ihan yhtä söpöjä ole ruokailujen jälkeen :D

   Poista
 3. Nämä on kauniita. Kyllä ruoka varmasti maistuu noin söpö essu edessä:)

  VastaaPoista
 4. <3 miten herttaiset ruokalaput! Minä suunnittelin ystävälle vauvaviemisiksi jotain pitsillä koristettua ruokalappua, mutta jäi tekemättä. Ja tunnustan, en näin upeita olisi edes mielikuvissani osannut suunnitella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näidenkin ruokalappujen ideat tulivat siinä tehdessä sekä tilkku- ja nauhakätköjä tutkiessa :) Tämmönen olisikin varmaan ihan kiva vauvalahja, täytyypä pitää mielessä.

   Poista
 5. Mitenköhän muovinepparit toimisivat bodyissa, onko sinulla kokemusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen laittanut yhden bodyn haaraan näitä neppareita. Ne kyllä toimivat ihan hyvin ja eivät painaneet tyttöä vaikka ovatkin vähän tönkömmät. Mutta tykkään kyllä enemmän esim rengasneppareista, ne eivät ole niin jäykkiä :)

   Poista