sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Siiri ja Myyry.

Tämä Paapiin Siiri ja Myyry kuosi on vallan ihastuttava. Sain itselleni tätä kuosia pienen pätkän vaaleanpunaisen trikoon muodossa. Tytöllehän siitä oli jotakin tehtävä. En ole juurikaan tehnyt mekkobodeja koska en ole onnistunut tekemään mieluista mallia. Mekko ei saa olla liian pitkä tai liian leveä sillä sellainen on vain tiellä kun toinen yrittää päästä liikkeelle. Ja sylissä moiset tahtoo aina nousta korviin.
Hetkeni pyörittelin kaavoja ja päätin kokeilla tällaista mallia jossa on kaareva helma. Helma on siis edestä lyhyempi kuin takaa. Mekko on vain aavistuksen kellotettu. Helmaan laitoin tuollaista valkeaa brodyyrinauhaa. Samaa nauhaa laitoin myös kädenteille.
Helmaan nauha sopii oikein kivasti, mutta hihoissa se ei ehkä ollut niin hyvä idea tai sitten olisin voinut tehdä hihat jostain muusta kuin valkoisesta trikoosta.
Tällaisia brodyyrinauhoja olisi kiva löytää muunkin värisinä. Paikallisissa ompelutarvikeliikkeissä ei ollut kuin valkoista ja mustaa. Keksisin näille vaikka mitä käyttöä jos vain löytäisin kivoja värejä. Ja nauhojen värjääminen kuulostaa työläältä vaihtoehdolta. Osaako joku vinkata mistä voisi löytyä brodyyrinauhoja kivoissa väreissä?
Valkoista trikoota ei ollutkaan enää riittävästi joten alaosan tein vaaleanpunaisesta trikoosta. Bodyyn valikoitui turkoosit nepparit siitä syystä että kaikki muut ovat päässeet loppumaan. Mutta hyvinhän tuo turkoosi aina vaaleanpunaisen kanssa passaa.
Bodyn kaveriksi tein leggarit joustocollegesta. Joustocollege on vähän lämpöisämpi materiaali kun tyttö tuolla viileällä laminaattilattialla mönkii menemään. Voisin toki kokeilla tehdä jonkin muunkin mallisia housuja tytölle, mutta nämä ovat kyllä niin mukavia että miksipä sitä hyvää muuttamaan.
Ja pienillä jutuilla saa kuitenkin vähän uutta ilmettä. Näiden leggareiden kaavat pätkäisin poikittaissuunnassa kahtia ja laitoin lahkeensuihin kaksinkertaiset kappaleet noin puolitoista kertaa pidempinä kuin pois leikkaamani kappale. Näiden kappaleiden sivuihin laitoin pätkät vaaleanpunaista samettinauhaa jolla kuroin lahjetta lyhyemmäksi.
Lahkeet näyttää hassun vinkkuroilta tasona kuvattuna, mutta jalassa ne on oikein kivat. Nämä on lähes yhtä nopeat ommella kuin normaalit leggarit eli ei tarvitse edes nähdä paljoa vaivaa jotta saa hieman uutta ilmettä tuttuun ja turvalliseen malliin. Tässä setissä on vielä reippaasti kasvunvaraa, mutta meneepähän pidempään :)
Siiri ja Myyry trikoo: Paapii
Valkoinen ja vaaleanpunainen trikoo: Eurokangas
Harmaa joustocollege: Nosh
Brodyyri- ja samettinauha: Ompelutalo
Nepparit: Baby roland, Karnaluks

12 kommenttia:

 1. Oi mahdoton MITEN upeita ideoita taas. Olet kyllä oikeiden pikku jujujen mestari <3 Tuota lahjejuttua on kyllä kokeiltava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Välillä mietin että tuleeko näitä pikkusia jujuja aina vähän liikaakin yhteen vaatekertaan :)

   Poista
 2. Ihanat vaatteet! Tuota lahjejuttua täytyy kokeilla, kun kangas ei riitä täyspitkiin legginsseihin. Kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tällä tavalla saa varmasti kivan näköisen sillä tavallakin että laittaa tuon jatkopalan eri värillä :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :) Siirit ja Myyryt on kyllä mahottoman söpösiä <3

   Poista
 4. Suloinen setti! Mekkobody on minullakin haaveena vielä joskus kokeilla tehdä, mutta kun tuo nuorimmainen sattuu olemaan poika, ei ole homma vielä edennyt haavetta pidemmälle.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllänyllättävän kiva vaikka ensin vastustin ajatusta mekkobodeista. Pojille voi onneksi tehdä kivoja neule- tai t-paita-bodeja :)

   Poista
 5. Tosi suloinen kokonaisuus! Noita puuvilla brodyyrejä löytyy Karnaluksista vaikka missä väreissä, sille hyllylle suuntaan aina ensimmäisenä ja netin kauttakin olen kerran tilannut :). Ne on niin ihania varsinkin kesämekoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Ja kiitos tiedosta, en ole noita ikinä hoksannut Karnaluksista katsoa. Ehkä se on taas sinne jossain vaiheessa suunnattava :)

   Poista
 6. On niin suloisen söpöinen setti, brodyyri sopii Siirin ja Myyryn pariksi.Pienet sievät yksityiskohdat tekevät asusta juuri sopivan söpöisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna :) Mietin että tulikohan tästä vähän liiankin söpö, mutta ehkä se on hyvä vauvalle ommella näitä söpöyksiä jos sitten vanhempana lapselle ei enää kelpaakkaan :)

   Poista