lauantai 21. maaliskuuta 2015

Pilvenhattaroita.

Olen ollut havaitsevanani erään pienen yhtälön, mitä enemmän tyttö liikkuu, sitä yksinkertaisemmaksi ompelukseni muuttuvat :D Tämä simppeli ompelus oli kylläkin ihan tarpeellinen. Kyseessä on säilytyskori tytön leluille. Päällikankaiksi valitsin pinkkiä ja turkoosia ulkoiluvaatekangasta. Ulkoiluvaatekankaat ovat sopivan jämäkkiä ja helposti puhdistettavia. Päällikankaiden väliin laitoin myös vanua jotta kori pysyisi vähän paremmin tyhjilläänkin pystyssä.
Applikoin korin "sisäpuolelle" kaksi pilveä. (Kertokaa te viisaammat että kirjoitetaanko tuo yhdellä vai kahdella peellä?! :D )  Pilven kasvot piirsin kangastusseilla. Kun korin yläosan taittaa kaksinkerroin niin pilvet pilkahtavat esiin. Tällainen kori on todella helppo tehdä. Koriin tarvitsee tasan kaksi kaavaa, ympyrän ja suorakulmion.
Ensiksi piirrät halutun kokoisen ympyrän josta tulee korin pohja ja sitten lasket (tai pyydät miestäsi laskemaan...) paljon tämän ympyrän kehä on. Sitten piirrät suorakulmion jonka pidempi sivu on tämän kehän mittainen ja korkeutta suorakulmiolle piirrät sen verran kuin korilla haluat korkeutta olevan. Kannattaa muistaa piirtää tarpeeksi korkeutta jos haluaa korin reunat kääntää kaksinkerroin. Sitten molemmat kappaleet leikataan sekä päälli- ja sisäpuolen kankaista. Muista lisätä leikatessa saumanvarat.
Kun kankaat on leikattu niin molemmat suorakulmiot ommellaan "putkiksi". Ja nämä putket ommellaan näihin pohjaympyröihin kiinni. Näin sinulla on kaksi "koria"jotka laitetaan sisäkkäin päällipuolet vastakkain. Tämän jälkeen ne ommellaan yläreunasta toisiinsa kiinni.
Tässä vaiheessa on tärkeää muistaa jättää yläreunaan kääntöaukko josta kori käännetään oikein päin. Kun kori on käännetty oikein päin niin korin reuna vielä tikataan ja samalla sulkeutuu kääntöaukkokin.
Yksinkertaista ja helppoa :) Tälle korille lisäsin näin pääsiäisen lähestyessä pienet pupunkorvat. Kasvot piirsin kangastusseilla. Tämmösiä koreja voi tehdä melkein minkä kokoisena ja mallisena vain. Näissä on helppo säilöä pientä tavaraa ja voihan tällainen toimia ihan hauskana sisustuselementtinä esimerkiksi kukkapurkin suojana :)

10 kommenttia: