perjantai 6. maaliskuuta 2015

Ruusuja.

Mekkoja ei voi olla koskaan liikaa. Tai ruusuja. Joten mikä olisi parempaa kuin mekko täynnä ruusuja? No tietysti kaksi mekkoa täynnä ruusuja :D Tämä mustapohjainen trikoo päätyi käyttöön heti. Kerrankin näin ettei kangas jää kaappiin odottamaan toteutusta.
Halusin kankaasta itselleni yksinkertaisen mekon arkeen. Kuosittelin mekon mallin suoraan kankaalle käyttäen omaa puseron peruskaavaa. Sain käytettyä kankaan lähes kokonaan, siitä jäi vain muutamia hassuja soiroja. Helman leikkasin puolikellona koska enempään kangas ei olisi riittänyt ja hihoistakin tuli juuri sen mittaiset mihin kangas taipui.
Olen ostanut tätä samaa kangasta aiemminkin mutta oranssina. Oranssista olen jo aiemmin tehnyt tytölle bodyn. Nyt voimme vähän samistella :)
Toisen mekon helman halusin tehdä täyskellona. Vähän juhlan tuntua arkiseenkin mekkoon. Tähän mekkoon tein myös rintamuotolaskokset jotta se istuu yläosasta paremmin. Mekon kangasta ei tarvinnut kahta kertaa miettiä. Tilasin tätä babushka roses nimistä trikoota heti sen ilmestyttyä Pehemiän verkkokauppaan. Kangas saapuikin todella nopsaa parissa päivässä ja pääsin työstämään mekkoa lähes samantien.
Tämänkin mekon kuosittelin suoraan kankaalle. Täyskellohelmaan menee paljon enemmän kangasta kuin puolikelloon, mutta mielestäni tämä "tuhlaaminen" oli sen arvoista. Onhan tämä helma paljon hulmuavampi ja näyttävämpi kuin puolikellohelma.
Molempien mekkojen vyötäröllä on leikkaussauma joka on huoliteltu käyttäen framilonia. Näin sauma pysyy tarpeeksi napakkana. Myös molempien mekkojen pääntiet on tehty framilonia hyödyntäen. Ensiksi kiinnitin framilonnauhan pääntien nurjalle puolelle ja sen jälkeen käänsin huolitellun reunan pääntien nurjalle puolelle ja tikkasin sen kaksoisneulalla. Valitettavasti aiemmin käyttämäni hyvä framilon ei riittänyt kuin mustaan mekkoon ja toiseen mekkoon jouduin käyttämään nauhaa joka kokemukseni mukaan antaa käytössä aika paljon periksi. Siksi laitoin nauhat aika napakasti ja niinpä ne aluksi vetävät hieman kurttuun.
Täyskellohelman saa astetta juhlavammaksi kun sen alle pukee tyllihameen. Oma "tylli"hameeni on tehty niinkin eksoottisesta tavarasta kuin Ikean valoverhoista :D Ihan toimiva ratkaisu jos haluaa sellaisen tyllihameen joka ei juurikaan näy. Tämä materiaali ei ehkä ole se kaikkein kaunein, mutta onpa ainakin pehmeä ja kevyt päällä :) Voi voi, saisi jo se kesä tulla niin saisi niitä kivempia kuviakin. Mutta on se kiva että tämän harmauden keskellä on väripilkkuna edes yksi raikkaan värinen mekko. Ihan liian usein tulee pukeuduttua vain mustiin vaatteisiin.


Musta ruusutrikoo: Poppy, Löytö-Pala
Babushka roses-trikoo: Pehemiä

9 kommenttia:

 1. Ihania mekkoja kumpikin. Kivaa, kun nämä ruusukankaat ovat tulleet taas muotiin, ovat ehkä se ainoa asia omasta nuoruudesta, josta voin vieläkin sanoa tykkääväni ihan täysillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin pidän ruusuista varsinkin isompana kuviona :)

   Poista
 2. Upeita mekkoja! Molemmat sopii sulle ihan äärest kauniisti.

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan mallisia mekkoja! Tykkään ruusukuvioista kovasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nuo ovat kyllä tosi nättejä kankaita :)

   Poista
 4. Ihania mekkoja! Babushka roses näyttä todella hyvältä valmiina vaatteena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nyt mietin jo että mitä tekisin mustasta babushka roses kankaasta :)

   Poista
 5. ooh miten kauniita mekkoja <3 <3 <3

  VastaaPoista