keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Aina vain perhosia.

Ja niinhän siinä aina käy että kun jostain innostuu niin sitä haluaa puskea joka paikkaan. Keväthaalari on ollut tekeillä jo hyvän tovin. Nyt lähdettiin ensimmäisiä kertoja katselemaan ja touhuamaan pihamme hiekkalaatikolle joten haalari oli vihdoin tehtävä.
Olisi tietysti ollut järkevää mittoa kaavat jotka olen piirtänyt jo yli kaksi kuukautta sitten. Haalari on aika lailla justiinsa. Selänpituudessa ei ole paljoa kasvunvaraa. Ei siis varmaan kovinkaa montaa kertaa keretä tätä haalaria käyttämään. Mutta sittenpähän on hyvä syy aloittaa jo vaikka nyt isomman haalarin tekeminen, kun näin hitaasti valmistuvat :D
Haalariin oli siis saatava perhosia. Perhoset kiinnitin silittämisen lisäksi tikkaamalla ja nuo kiemurat tein joustaville kankaille tarkoitetulla suoraompeleella. Ompeleen alla käytin irtirevittävää tukikangasta.
Haalari on materiaaliltaan vedenpitävää, tuulenpitävää ja hengittävää ulkoilukangasta.
Aluperin tarkoituksenani oli tehdä pinkki haalari. Kerkesin jo pinkistä kankaasta leikattuihin kappaleisiin tehdä nuo kuviot ja päätin jostain syystä että teippaan ne vedenpitäviksi. Se ei ollut hyvä idea ollenkaan. Tuli vain ryttyjä, itkua ja hammastenkiristystä. Pinkki kangas tuntui muutenkin tökkivän joten vaihdoin tähän vaaleanlilaan, joka toimii minusta oikein kivasti.

Haalarin kaikki tikkaukset tein vaaleanpunaisella langalla. Vuoriksi laitoin ihanaa ruusukuvioista ohutta puuvillaa ja hihoissa on pukemista helpottavaa liukkaampaa satiinia. Ei tosiaan ole ehkä järkevintä nakutella vedenpitävää kangasta täyteen reikiä tällaisilla koristeompeluilla, mutta tuski me tytön kanssa vielä kuralätäköissä istuskellaan. Joten en laittanut teippauksia mihinkään muihinkaan saumoihin.
Huppu on irroitettavaa mallia ja vetoketjun alla on vetoketjun suoja. En tehnyt vetoketjun päälle minkäänlaista listaa kun minusta se kerää vain hiekkaa kun tyyppi vasta ryömii hiekkalaatikolla :D
Samalla valmistin haalariin sopivan myssynkin. Tämä on hyvin paikoillaan pysyvä malli ja suojaa korviakin mahdolliselta tuulelta. Meille sattuikin vähän pilvisempi sää hiekkalaatikolla istuskeluun. 
Haalarin lahkeensuihin tein kiinteät kuminauhat jotka saa pujotettua kenkien alle. Minun mielestäni ne kaupan vaatteissa olevat napeilla kiinnitettävät jalkarenksut ovat jotenkin tympeitä. Ne eivät tahdo pysyä paikallaan ja ovat vaan jotenkin hankalia. 
Nykypäivänä on kuitenkin niin paljon lastenvaatteita koskevia standardeja ja tällaiset kiinteät jalkalenksut eivät ole hyväksyttäviä. Jalkalenksun tulee myös mennä automaattisesti jalan alle. Koska itse kiinnitin nämä lenksut lahkeiden etureunaan niin nämä eivät kengän alle mene automaattisesti vaan kengät pitää näihin pujottaa. Lapsi ei kuitenkaan tämän kokoisena vielä itse vaatteita päällensä pue joten minä kyllä huolehdin siitä että renksut menevät paikoilleen eikä nän ollen aiheuta tarttumisvaaraa. 
Aika rientää. Kyllä on mukavaa kun pääse tytön kanssa jo ihan eri tavalla touhuamaan. Toinen oli ihan onneissaan kun sai ihmetellä voikukkaa, nakellaa hiekkaa, heiluttaa lapiota, täyttää hiekkasankoa ja tyhjentää hiekkasankoa :D
Vaaleanlila ulkoilukangas: Saatu
Ruusu-puuvilla: R-Collection
Pilkullinen satiinivuori: Karnaluks
Perhoset (silityskuvia): Kangadzungel
Turkoosi kukkatrikoo: Kangasmaailma

14 kommenttia:

 1. Upea haalari, ihailen teitä, jotka innostutte itse tekemään ulkovaatteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista. Mie jopa tykkään ulkoiluvaatteiden ja yleensäkin täysvuoritettujen vaatteiden tekemisestä :)

   Poista
 2. Upea. Vuorikankaan ruusukuosi on aivan i-h-a-n-a!!! :) ja on koko haalarikin. Perhoset sopii tähänkin kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo ruusukangas on kyllä ihanaa. Sitä onkin vielä pieni pätkä jäljellä josta ajattelin tehdä jotain vähän näkyvämpääkin :)

   Poista
 3. Onpa kaunis ja taidokkaasti tehty! Toivottavasti ehditte kuitenkin hetken käyttämään ennenkuin jää pieneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tällä on jo useammat leikit leikitty. Harmi vaan että ilmat on ollut täällä Oulussa vähän liiankin sataiset siihen hiekkalaatikolla istuskeluun :/

   Poista
 4. On vaan niin ihana haalari, etten keksi mitään järkevää kommentoitavaa :)! Minä en ole vielä innostunut kokeilemaan ulkovaatteiden tekoa, hatun nosto sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna :) Ulkoiluvaatteiden ompelu voi kuulostaa kovin työläältä ja varmasti aluksi sitä onkin, mutta kun niitä on muutamia tehnyt niin se on yllättävän nopeaa ja helppoa :)

   Poista
 5. Niin täydellisen kaunista, jälleen :) Tykkään niin sinun käyttämistäsi väreistä. Niin siistiä jälkeä teet. Upeaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Heh, ennen tytön syntymää mietin että meidän tyttöä ei ainakaan pueta mihinkään hempeisiin väreihin vaan käytetään vaan kaikkia mustavalkoista ja graafisia kuvioita. Vaan toisin kävi :D

   Poista