sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Englanninlakritsia.

Englanninlakritsi. Se on ensimmäinen mielleyhtymä mikä tästä kankaasta tulee. Tämän kankaan jemmasin entiseltä työpaikaltani tätä hetkeä varten. Nimittäin syksyä ja syyshaalaria varten. Tähän kuosiin en ole onneksi lopullisesti kyllästynyt. Joistakin kuoseista tuli niin monet mallikappaleet ommeltua etten halua enää kyseisiä kuoseja nähdäkkään vaikka olivatkin olleet kaikin puolin kivoja. Aikansa kutakin. Se pitäisi muistaa myös jotain kuosikankaita ostaessa. Ei niitä metritolkulla tarvitse vaikka olisivat ostessa kuinka kivoja tahansa. 
Takaisin asiaan. Eli halusin ommella tästä tytölle haalarin syksyyn. Kuosi on ihanan värikäs mutta ei kuitenkaan liian vaalea hiekkalaatikolle. En ymmärrä miksi lasten ulkoiluvaatteissa on niin paljon tarjolla kuoseja joissa on valkeaa. Se kun ei tuolla ulona ollessa säily hetkeäkään kovin nättinä. 
Täytyy heti alkuun myöntää että yhden isomman mokan tein tässä haalarissa. Unohdin nimittäin ihan kokonaan heijastimet. Heijastimet ovat muuton jäljiltä vielä jossain hukkapiilossa. Onneksi tämä haalari on kuitenkin tuonne hiekkalaatikkotouhuihin niin tuskin sitä pimeällä tulee käytettyä.
Haalarin päällimateriaali on veden- ja tuulenpitävää sekä hengittävää. En kuitenkaan teipannut haalarin saumoja. Saas nähdä kuinka meidän tihkusateilla käy. Tuskin ihan heti olemme kaatosateella hiekkakakkuja tekemässä. Vaikka ihan varmasti sekin aika koittaa kun ulos on mentävä säästä riippumatta :)
Haalarin tein samalla kaavalla kuin keväthaalarin. Sarjoin kaavan isompaan kokoon ja tarkistin mittasuhteita sopivammiksi.
Huppu on irroitettava ja kiinnitys tapahtuu muovineppareilla. Mielestäni nämä muovinepparit on oikein kivoja ulkoiluvaatteissa. Eteen laitoin yhden vetoketjun ja sen alle vetoketjunsuojan koko matkalle.
Mietin kauon aikaa että laittaisinko vetoketjun päälle tuulilistan, mutta pähkäilin että se kerää ehkä enemmän hiekkaa sisälleen kuin vetoketju. Tosin vetoketjun hampaat eivät välttämättä pidä hiekasta.. saas nähdä kuinka se kestää hiekkalaatikkotouhuja. Haalarin huppu, selkämys ja kaulus on vuoritettu pinkillä joustocollegella.
Haalarille pitäisi tehdä vielä kaveriksi joku sopivan värinen pipo ja tumput. En ole vaan ihan varma että mikä se sopiva väri olisi. Pinkki..? Vai jokin ihan muu?
Yksiväristä nyt kuitenkin aivan varmasti tämän väri ilottelun keskelle :D Vaikka näissä kuvissa näkyvä saamamme lippapipo onkin aivan valloittava <3
Päällikangas: saatu
Vuorikangas ja joustocollege: Löytö-Pala
Muovinepparit: Ompelutalo
Vetoketju: Nappi Kikka

8 kommenttia:

 1. Tää on vaan yksinkertaisesti hieno!! Itse en vielä ole ulkovaatteisiin asti omia tekeleitä tarjota, mutta tässä kyllä kelpaa touhuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos :) Rohkeasti vain yrittämään, mielestäni tällaisen tekeminen ei ole niin vaikeaa kuin luulisi :)

   Poista
 2. Ihana haalari, nuo värit ovat herkulliset. Noista raitojen väreistä mikä vaan olisi mukavan näköinen asusteisiin. Näin syksyllä omaa silmää miellyttää tuo tummempi violetti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna :) Hmm, minulla olisikin sopivasti tumman violettia kangasta kaapissa :)

   Poista
 3. Kyllä kelpaa hiekkakakkuja leipoa näin herkullisen värisessä haalarissa! Tosi upea haalari ja niin siistiä jälkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sen verran oli kosteutta eilen aamulla että vähän oli haalarin saumat koetuksella...voi olla että vielä teippailen alaosan saumat tiiviiksi :)

   Poista
 4. Voi miten taitavasti ommeltu ja nätti kangas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä on kyllä ollut syksyn tykätyin väripilkku :)

   Poista