keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Jotain itselle.

Tämä kangas oli niin ihastuttavan sävyinen etten voinut vastustaa sitä. Päätin että siitä on ihan ehdottomasti tehtävä mekko itselleni. Tästä päätöksestä on pari ...kolme...ellei jopa neljä vuotta aikaa. Jep, ihan hyvän tovin se on kangasvarastossani ootellut tätä päivää. Tosin kangasta olin ostanut ruhtinaalliset kaksi metriä. Eli tämänkin ompeluksen jälkeen sitä jäi vielä ihan hyvä pätkä odottelemaan...Ehkäpä siitäkin sitten noin neljän vuoden kuluttua kehkeytyy jotain.
Tämä kangas on siis täyttä polyesteria ja ostettu aikanaan Eurokankaasta. Ja kangas on mielestäni edelleen ihastuttava. Valitettavasti en saanut väriä toistumaan kuvissa ihan oikeanlaisena. Kankaan pohjaväri taittaa enemmän vihertävään kuin siniseen. (Ainakin tablettini näytöllä kangas näyttää enemmän sinertävältä...)
Olen huomattavasti enemmän mekkoihminen kuin housuihminen. Arkena on ihan kiva pukeutua johonkin helppoon trikoomekkoon, mutta mielelläni pidän arkena myös mekkoja jotka eivät ole ihan niin arkisia mutta silti helppoja päällä. Yksi tämän hetken lemppareistani on kirpputorilta ostamani mekonhuitula. Siinä ei ole vetoketjuja ja se on helppo pukea päälle. Mekon materiaali on polyesteria ja siinä ei ole vuorta, se on helppo nakata pitkän topin päälle. Siispä tämä helppo huitula mielessä ryhdyin tätä mekkoa kaavoittamaan.
Mekko oli helppo kaavoittaa ja pääosin myös erittäin helppo ommella koska mekossa on vain avolaskoksia. Mekon vyötäröllä on takana kuminauha jotta se istuu vyötäröltä vähän napakammin ja näin mekko sujahtaa kuitenkin helposti päälle.
Kuten sanoin, niin mekko oli pääpiirteissään ihan iisi ommella. Kädentiet tuottivat hieman päänvaivaa. Huolittelin pääntien ja kädentiet kaitaleella nurjalle. Jostain syystä toinen kädentie ei meinannut millään onnistua vaan veti aina jotenkin ryttyyn. Purin sen varmaan viisi kertaa ennen kuin se onnistui :D Ja tätä matskua ei ole mitenkään mieluista purkaa..
Tajusin myös nyt näin päivänvalossa että ehkä olisin voinut valita ompelulangaksi jonkin muun kuin mustan. Ompelin tämän siis illalla kun oli jo ihan pimeää. Vaan saa nyt kelvata tällaisenaan. Tosin olisihan mulla se toinen pätkä tuolla odottamassa...että josko tekisin vaikka uuden version :D Heh, no ehkäpä en.

Mites teillä, onnistuuko kaikki useimmiten vai viuhuuko ratkoja enemmän kuin tarpeeksi? :)
Mekon kangas: Eurokangas

14 kommenttia:

 1. Joskus se ottaa aikaa.. :) Tosi kiva kuosi ja mekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, useammankin kankaan kanssa on sama juttu havaittavissa :D

   Poista
 2. Kivan näköinen! Mustakin mekot on jotenkin oikeasti kätevämpiä päällä kuin housut, mutta mulla ei just nyt ole oikein kivoja mekkoja. Pitäis varmaan tehdä. Vaan kun ei osaa aloittaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raiku :) Meän pitää ottaa yhessä sitä aikaa ja tehtailla sulle mekkoja :)

   Poista
 3. Hyvännäköinen! Kangas on kyllä kiva :) Tuttu tunne, minun ratkojani on viime päivinä viuhunnut samaa tahtia kun minä olen ommellut! Päätin ryhdistäytyä huomenna, ommella ajatuksella ja jättää ratkojani pölyttymään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Se ratkoja tuleekin yleensä aina kuvioihin silloin kun ajattelee vaan nopsasti tekevänsä jotain..eli sanonta "hiljaa hyvää tulee" pätee ompelussakin ;)

   Poista
 4. Voi että kuinka upea ja varsinkin nousen värillisten sukkisten kanssa! Tykkään ihan hirveästi!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavista sanoista Krista :) Mekkojen lisäksi tykkään myös erityisen paljon värillisistä sukkahousuista <3

   Poista
 5. Mahtava mekko, näyttää todella hyvältä! Kuosi ja värit niin upeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna :) Mietin tämän työstämistä jo keväällä, vaan kyllä nämä värit sopivat mielestäni paremmin syksyyn :)

   Poista
 6. Piti ihan alkaa kaivelemaan että enhän oo tunnistukseni kanssa metsässä, en ole, taaperotanssista morjens :) ihana mekkonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, nyt tuli kyllä melkoinen ahaa-elämys! Olenhan mie lukuisia kertoja vieraillut sinun blogissakin! En vaan ole osannut mielessäni yhdistää :D

   Poista
 7. No onpas ihana mekko ja kangas ihan herkku! Tykkäisin itsekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä onkin ollut tämän syksyn lemppari omista vaatteistani :)

   Poista