tiistai 27. lokakuuta 2015

Syystakki.

Takki syksyyn. Syystakki. Syystä että tarvittiin takki syksyyn :) Vaan tämän valmistuminen kesti niin kauon ettei sitä ole vielä juuri ehditty pitää. Takin tekemisessä ei varsinaisesti mennyt kovin kauon, mutta se odotti hyllyllä puolivalmiina useampia viikkoja.
Päätin nimittäin eräänä iltana että teen takin takahelmaan kukan muotoiset heijastimet. Ajatuksena oli että kiinnitän ne vain kaksipuoleisella liimaharsolla. Kukat kuitenkin alkoivat heti repsottaa reunoista, mutta olivat keskeltä sen verran tujusti kiinni ettei niitä saanut kangasta vahingoittamatta irti.
Normaalisti olisin varmaan tikkaillut kukat suoraompeleella ja harmaalla langalla kiinni. Tämä tuntui kuitenkin niin työläältä että päätin tikkailla tiheällä siksakilla ja samoilla langoilla kuin takin muutenkin ompelin kasaan. VIRHE! :D Aivan kauheaa jälkeä ja illan hämyssä väsyneenä vielä kauheampaa jälkeä :D Ois pitänyt tajuta vaihtaa taktiikkaa jo heti ensimmäisten tikkien jälkeen, mutta kun ei niin ei. Ihan susihan siitä tuli ja takki jäi puolivalmiina lojumaan.
Katselin puolivalmista takkia useampaankin kertaan ja mietin että tekisin sen loppuun. Vaan nämä kukanräpellykset saivat minut aina toisiin aatoksiin. Yhtenä päivänä päätin olla katsomatta koko kukkia ja tehdä takin väkisin valmiiksi.
Samalla päätin että en tee taskuja ja etulistaa tai mitään muutakaan hifistelyjä. Käytännössä minun tarvitsi vain yhdistää päällinen ja vuori sekä lisätä vetoketju. Olisinhan toki voinut leikata takakappaleen uusiksi, mutta vihaan purkamista :P
Kunnollinen laiskuuden taidonnäyte tämä ompelus. Loppujenlopuksi takista tuli kuitenkin ihan kiva ja pidettävä. Ja värit on oikein kivat syksyiseen auringonpaisteeseen :) Meidä lempipipokin mätsää näihin kukkiin kivasti! Vaan onhan tuo pipo jäänyt jo vähän turhan pieneksi :D
Takin päällinen on vedenpitävää ulkoilukangasta ja vuori on vuorisatiinia. Kauluksessa, hihansuissa ja hupussa on vuorina joustocollegea. Jos olisin tiennyt että takin valmistumisessa kestää näin kauon niin olisin saattanut laittaa vuoriin ohuen vanun tuomaan lisälämpöä.
Päällikankaat: Saatu
Pinkki vuorikangas ja joustocollege: Löytö-Pala

14 kommenttia:

 1. Onpa ihanan pirteä lopputulos!

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis, hyvä että valmistui ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Yllättävän paljon tätä ollaankin jo käytetty vaikka muutama päivä sitten näytti jo siltä ettei enää pärjätä ilman toppapukua.

   Poista
 3. Niin kaunis ja huolellisesti tehty takki !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei kyllä kestä lähempää tarkastelua :D

   Poista
 4. Minustakin tämä on upea takki! Onneksi teit loppuun asti, tällaisia iloisia värejä syksyyn tarvitseekin. (minäkin inhoan purkamista, yritän aina keksiä jonkun konstin, ettei tarvitsisi purkaa yhtään :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ja ne langanpätkät mitä siitä purkamisesta syntyy!! Sietämätöntä! :D Myönnän siis etten jaksa purkaa siten että vetelisin pidempiä lankoja vaan puran niin että joka paikka on täynnä pientä lankasilppua :P

   Poista