maanantai 9. marraskuuta 2015

Susihukka.

Piti tulla kissa vaan siitä tulikin ihan susi. Tai koira. Kuinka vain sen nyt tahtoo nähdä. Ajatuksissa oli siis hupullinen haaalari ihanan pehmoisesta harmaasta harjatusta joustocollegesta. Applikoin tämän epämääräisen koiraeläimen kasvot hupun reunaan.

Hupun vuoritin valkealla teddykarvalla ja samasta teddystä applikoin masun kohdalle tommosen karvamasun. Voi kun olisinkin tajunnut ostaa tätä teddyä enemmän. Se on niin ihanaa että sitä mielelään tunkee joka toiseen ompelukseen :D
Joustocollegen nurja puoli on niin pehmoinen että jätin haalarin muuten vuorittamatta. Resoreiden väriä pähkäilin tovin jos toisenkin. Lopulta päädyin valitsemaan suden silmien siniseen mätsäävän resorin. Sävyt eivät ole täysin samat mutta vähän sinnepäin.
Tyttöä tietty luultiin heti pojaksi kun hänellä oli kerhossa tämä päällä :D Vaan eipä tuo meitä haittaa. Aivan hyvin käy tytöllekin. Kuten käy myös sinisävyinen keinukoira. Tai kengät. Tai melkein mikä vain.
Itse en ajattele värejä tyttömäisinä tai poikamaisina. Ja en pahastu jos joku vahingossa luulee tyttöämme pojaksi sinisten vaatteiden vuoksi. Koska tiedän paremmin kuin hyvin että on sellaisiakin ihmisiä joiden mielestä on lähestulkoon synti pukea poika esimerkiksi punaiseen tai tyttö siniseen :D
Mites teillä, onko jokin väri mitä ei haluta pukea sen tyttömäisyyden/poikamaisuuden vuoksi? Tai tuleeko esimerkiksi lapsilta itseltään kommenttia että joku on tyttöjen/poikien väri? :) Mistähän nämä mielikuvat oikein tulevat koska kyllä minäki olin lapsena sitä mieltä että on olemassa erikseen tyttöjen värejä ja poikien värejä :)
Kaikki kankaat: R-Collection

20 kommenttia:

 1. Tämä on aivan ihana, niin kuin käyttäjäkin <3
  Minäkään en jaottele värien mukaan, enemmän malli ja kuviointi vaikuttaa kummalle sukupuolelle on suunnattu. Enkä kyllä aio kieltää jos poika joskus mekon haluaa, kyllähän nuo jaottelut enimmäkseen aikuisten asenteissa on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niinpä, toisaalta se on ihan mukava saada vielä päättää tytön pukeutumisesta mutta ihana nähdä sitten millaisen oman tyylin tyttö itselleen kehittää. Jos on yhtään äitiinsä tullut niin päälle voi eksyä kyllä ihan mitä vain :D Onneksi osaan nykyään jo pukeutua hieman asiallisemmin :)

   Poista
 2. Onpa söpö haalari <3 itse olen aikalailla tuollainen "tyttö- ja poikaväri"-ihminen, tummansinistä käytän kyllä tytöllä ja punaista pojalla :) poika 4v on hyvin tarkka kaiken suhteen että mikä on tyttöjen niin ei kyllä kelpuuttaisi mitä vain :D ei mua häiritse jos joku pukee esim. tyttövauvalle vaaleansinistä mutta itse en osaa niin tehdä. Isommilla lapsilla ei ole kylläkään niin väliä. Ja tuosta pojaksi luulemisesta, vauvathan usein näyttää tytöltä tai pojalta nimenomaan sen mukaan mitä on päällä! Meidän tyttö ainakin menisi täysin pojasta jos pukisi pojan vaatteisiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo on kyllä ihan totta että vauvat ovat usein niin "neutraalin" näköisiä että sitä sukupuolta sitten milellään halutaan korostaa. Ja eipä sillä, kyllä meilläkin pääasiassa vaaleanpunaista ja kaikenmaailman rimpsuja tytölle puetaan kun ne on äidin mielestä niin söpöjä :) Ja voin kyllä kuvitella kuinka topakka 4-vuotias tällaisissa asioissa voi olla :D

   Poista
 3. Ihana ♡ meillä pojille pinkki on tyttöjen väri mutta muita värejä kyllä löytyy vaatteista. Tytöilläkin taitaa olla kaikenvärisiä vaatteita eikä minun mielestä värillä ole väliä. Ehkä en kuitenkaan osaa tytöille auto tms. "poikien"kuoseja pukea enkä sitten pojille prinsessoja tai muita selkeästi tyttökuoseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pääasia onkin että lapset viihtyvät vaatteissaan eikä ole pakko pukea päällensä sellaista väriä mistä ei pidä :)

   Poista
 4. Onpa ihana! :) Kyllä meillä löytyy tyttöjen kaapista sinisiä ja poikien kaapista punaisia vaatteita. Silti jossain vaiheessa lapsilla on ollut vaihe "tyttöjen ja poikien värit"..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se vaihe tuntuu vähän kaikilta lapsilta löytyvän jossain vaiheessa :D

   Poista
 5. Ihana haalari! Taidokkaasti tehty ja kyllä varmasti menisi meilläkin 4v neidin päälle :) Meillä molemmat muksut tykkää värikkäistä vaatteista ja esikoispoika 8v valitsee värikkäitä vaatteita, ja hänen lempiväri onkin oranssi. Pinkkejä vaatteita poika ei päälleen kuitenkaan halua laittaa...Tyttö sitten taas pukee mielellään päälleen vaaleanpunaista ja prisessamaista vaatetta, mutta lemppareita ovat myös veikalta pieneksi jääneet auto-, Paavo Pesusieni-, lentsikka- yms. paidat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Varmaan sitä omaa isoveljeä ihannoidaankin sen verran että mielellään tykätään samoista jutuista ja puetaan samanlaisia vaatteita kuin hän. Muistan ainakin omasta lapsuudestani vastaavanlaisen tilanteen :)

   Poista
 6. Ihan ylisöpö haalari! Meillä löytyy kaikenlaisia värejä, vaatteiden tyyli on mulle ehkä tärkeämpi lasten vaatteissa kuin värit, lapset saavat sitten toimia "väripoliiseina" minkä väristä haluavat. Kovin hailakoita sävyjä kokonaisuudessaan en osaa meidän ruskeasilmäisillä lapsilla käyttää, vaan ne tarvitsevat sitten ytyä jostakin voimakkaammasta värikaverista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Teillä onkin ihan mielettömän tyylikkäitä ja värikkäitä vaatteita. Luulisi että vaatekaapissa on vara mistä valita ;)

   Poista
 7. Herttainen haalari! Meillä poika on saanut itse valita värit vaatteisiin, sinisestä eniten tykkää, mutta myös ns. tyttöjen väreistä punainen, vaaleanpunainen ja pinkki menee mukisematta päälle. Hassua, miten lapsilla tulee se tyttö/poika-asettelu väreissä. Meillä se alkoi vasta tänä vuonna eskarin alettua, aiemmin ei ollut niin väliä. Tosin olemme kyllä monet kerrat kotona puhuneet, että värillä ei ole sukupuolta. Poikakin on kotona sitä mieltä, että kaikki voivat käyttää kaikkia värejä (en tiedä, mitä sanoo eskassa :D). Tähän kyllä vaikuttaa varmasti myös vanhempien mielipide, meillä miehellä on vaatteissa värejä laidasta laitaan (kaikkea ei voi kulttuurierojen vuoksi vaan käyttää ulkomailla töissä ollessaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se voi olla että eskarilla on aika iso vaikutus tämmösiin mielipiteisiin :D Mutta onneksi isä on kotona isompi idoli kuin yksikään eskarikaveri niin voi olla sitten vähän eriäkin mieltä :)

   Poista
 8. Minusta tuommonen eläinhahmo on vaatetuksessa hyvinkin unisex. :)
  Tuli vain mieleeni kun kerran kävi niin että oli kaverini pikkuvauva puettuna pinkkiin ihan päästä varpaisiin ja silti joku tuli kysymään että poikako tuo on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, eli ehkä sillä ei todellakaan ole väliä minkä värisiin vaatteisiin sitä lapsena pukee :D

   Poista