perjantai 11. joulukuuta 2015

BlingBling.

Tämä ihana blingbling-college on kaikessa yksinkertaisuudessaan hurmaavaa. Näin kyseisen kankaan Liminkalaisen Ippalan facebook-sivuilla ja tiesin heti että haluan siitä tytölle jotain. Liminka on aika lähellä, mutta sen verran kaukana että sinne on ilman autoa hankala mennä. Niinpä laitoinkin heti sähköpostilla kyselyä josko kangasta olisi mahdollista saada postitse. Ja Ippalan tytöt olivat niin ihania että vastailivat tosi nopsaan ja pakettikin oli ihan muutamassa päivässä perillä. Tosi hyvää palvelua ja erittäin tyytyväinen asiakas.
En ole tainnut täällä mainitakkaan että jatkoin syksyllä opintojani. Aikaisemmin olen valmistunut vaatetusompelijaksi ja nyt aloitin sivutoimisena opiskelijana kaavoittajakisällin ammattitutkinnon suorittamisen.
Niin mukavaa päästä haastamaan itseänsä ja erityisen mukavaa on myös se että koulussa pääsee omassa rauhassa työskentelemään. Ja mieskin saa viettää kaksistaan aikaa tytön kanssa :)
Olen keskittynyt syksyn opinnoissani pääasiassa lasten vaatteiden kaavoitukseen ja sarjontaan. Lähes kaikki kaavat ja kuosittelut olen tehnyt Gerberillä. Onnekseni omistan itsekin kyseisen ohjelman, mutta kotona on harvemmin sellaista vapaata aikaa jolloin pystyisi tietokoneella istumaan. Siispä olenkin syksyn aikana piirtänyt pienten lasten peruskaavoja ja ommellut niiden protoja. Aikaisemmin olen piirtänyt lastenkaavat pääasiassa käsin jonka jälkeen olen digitoinut ne koneelle ja sarjonut. Hyvää harjoitusta tehdä minulle uudellakin tavalla. Ja hyvä että olen saanut päivitettyä omia kaavojani.
Osa aiemmin käyttämistäni kaavoistani on ollut niin moneen kertaan muokattuja ja piirrettyjä/leikattuja etten oikeen muistanut miksi olen tehnyt mitäkin ja leikkoessa /piirtäessä on tullut vähän turhan paljon heittoa. Siksipä onkin ihana saada uudet milintarkat kaavat käyttöön :)
Ja yksi näistä syksyn aikana piirtämistäni kaavoista on tämän huppuhaalarin kaava. Kaava on tarkoitettu collegelle ja se on juuri sopivan kokoinen. Olen tähän erityisen tyytyväinen. Jopa huppu oli sopiva! Yleensä saan aina aikaiseksi liian pieniä tai liian isoja huppuja sisähaalareihin ja huppareihin. En tiedä välittyykö tämän haalarin ihanuus näistä kuvista. Mutta se on ihana! :D
Pienenä miinuksena mainittakoon että sohvamme on nyt kuorrutettu pienellä glitterillä joka haalarista lähti. Itse kangas ei vaikuta ripottelevan glittereitä, mutta saumojen kohdista sitä tuuppaa vähän tippuileen. Toivottavasti asia korjaantuu ensimmäisen pesun jälkeen.
Valitsin resoreihin vaalean harmaan meleeratun sävyn. Samaa sävyä on myös hupun vuori. Haalarissa on siis ainoastaan hupussa vuori. Myös etuketju on sävyihin sopiva vaaleanharmaa. Harmaa ja vaaleanpunainen toimivat aina.
Eteen laitoin vielä tuollaisen kangasmerkin jonka olen joskus Tallinnasta löytänyt. Tyttö sitä pyöritteli sopivasti käsissään kun tätä haalaria ompelin ja päätin että laitan sen tähän haalariin kun ei noita muista muuten ikinä mihinkään laittaa.
Tuossa sohvalla jytytessä kuviin pääsivät myös meidän joulutyynyt! Joten esitellään ne nyt sitten tässä samalla :D Tosin ovat niin yksinkertaiset ettei niissä paljon esiteltävää ole. Punaisen ja turkoosin yhdistelmä toimii kivasti. Tuo kettu on löytö syksyiseltä Luleån reissulta. Ja se on aivan hurmaava <3
Iiks, kohtahan se joulu jo on! Oletteko te ommelleet paljon pukinkonttiin? :) Itse en ole kerennyt ommella mitään lahjoja :D
Vaaleanpunainen college: Ippala
Harmaa resori ja trikoo: Eurokangas
Tyynyjen kankaat: Eurokangas

6 kommenttia:

 1. Kuulostaapas kivalta opiskelusi. Kaavoittamista olis tosi hieno osata.. Haalari on suloinen! :)
  Jotakin olen saanut pukinkonttiinkin ommeltua.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaavoittaminen on kyllä oikein mukavaa silloin kun siihen saa keskittyä kunnolla :) Toivottavasti sinulla oli mukava joulu :)

   Poista
 2. Ihana haalari! Niin suloinen kimalluksineen. Oletko tykännyt tuosta Gerberistä? Minä olen aiemmin käyttänyt vain Grafista, siitä kyllä tykkäsin. Joululahjat on ihan vaiheessa, kaksi viikkoa odoteltu kankaita ja sählänneet tilauksen kanssa niin pahasti, etten suunnitelmiani voi toteuttaa. Onneksi on aina Eurokangas :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiei, nettikaupoista tilatessa voi olla aina omat huonot puolensa. Tykkään kyllä Gerberistä. Olen käyttänyt myös Grafista, mutta näitä ohjelmia on aika vaikea verrata keskenään kun ovat niin erilaisia. Grafiksessa on paljon hyviä apuja sellaisellekin joka ei välttämättä kaavoituksen päälle niin paljoa ymmärä, kun taas Gerberillä pitää ehkä ymmärtää kaavoituksen päälle enemmän itse :)

   Poista
 3. Suloinen haalari niin kuin sinun tekemät vaatteesi aina ovat :). Kivalta kuulostaa sinun opiskelujuttusi!

  VastaaPoista