maanantai 18. tammikuuta 2016

Karkkia silmille.

Tämä ompelus on kyllä niiin minua kuin vain voi olla. Vähän överi, mutta silti niin söpö. Jopa mies sanoi että onhan tämä nyt niin karkki. Minä tykkään ja tyttökin on hyväksynyt mekon helmoineen. Meillä päätettiin tosiaan että nyt voidaan kävellä, joten helmat ei ole enään niin tiellä.
Tein tähän mekkoon kuitenkin reippaasti lyhyemmän helman etukappaleelle. Ihan vaan kaiken varalta. Mekko on edestä enemmänkin puseromittainen ja pitenee kaarevasti takakappaleelle.
Etu- ja takakappaleella ei ole leikkaussaumoja joten kellotus asettuu paikoillaan pysyessä sivuille. Mekko pääseekin oikeuksiinsa liikkeessä ja touhutessa jolloin helma "avautuu" enemmän.
Työhuonetta siivotessa silmiini osui tällaiset kukkanauhat jotka olen joskus ostanut Karnaluksista sen kummemmin ajattelematta mihin ne tulee käytettyä. Ensin ajattelin laittaa nauhan helmaan, mutta helma olikin sen verran leveä ettei tämä nauhanpätkä olisi siihen ihan riittänyt. Siksi päädyin mallailemaan kukkia olalle. Ja sehän toimi. Paremmin kuin osasin kuvitella.
Nauhat kiinnitin joustavalla suoraompeleella miehustakappaleisiin. Tämä olisi ollut huomattavasti helpompaa jos koko mekko ei olisi ollut jo kasassa. Vaan onnistui se näinkin.
 
Nauha on tuollaista tylliä jonka olisi toki voinut huolitella tuohon kädentien saumaankin, mutta silloin kukat roikkuisivat enemmän tuolla käsivarren puolella. Tykkään niistä juuri näin. Pääntien ja kädentiet kanttasin vaaleanpunaisella resorilla. Taisin kyllä jo viime postauksessa mainita että tämä resori on ihan sutta ja se pitäisi hävittää kokonaan :D Vaan kyllä se näin kantatessa meni.
Pääntielle tein halkion tällaisella minulle uudella tavalla. Eli huolittelin halkioon kapean resorisuikaleen jonka tikkasin nurjalle puolelle kiinni. Jätin pieneksi tehosteeksi resoria hieman näkyville oikealle puolellekin. Kiinnitys tapahtuu pienellä lenkillä ja tavallisella napilla. Ihan mukava välillä tällainenkin ratkaisu johon ei tarvi metallineppareita.
Kankaan kuosi "Metsän karkelot" on Pikkukiisken käsialaa :)

17 kommenttia:

 1. Nam miten herkku! Harkitsevainen neiti, onnea lopullisesta kävelystä :)

  VastaaPoista
 2. Nam miten herkku! Harkitsevainen neiti, onnea lopullisesta kävelystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, kyllähän tuota aika pitkään harjoiteltiin, tanssitunnillakin on kivempi käydä kun ei tarvi kontata kylmällä lattialla :D

   Poista
 3. Söpöysöverit ❤️ Meilläkin on harkitsevainen tyttö, 9 kk ja ryömii vaan, vaikka valmiudet konttaamiseen ja nousuunkin olisi jo. No ehkä se kerkeää vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllähän sitä vielä joutaa, meänki typy lähti 10kk ikäisenä varovaisesti konttaileen :)

   Poista
 4. Voi söpöys! :) Tuota halkio-vinkkiä täytyy kyllä kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mie olen nyt useampaan vaatteeseen tuota halkiota kokeillut ja todennut että toisiin se onnistuu, toisiin taas ei. :D Tuohon taitaa olla parasta tuollainen löysempi resori :)

   Poista
 5. Tämä on kyllä herkku, tulee mieleen hubbabubba! :) Välillä on hyvä vetää vähän överisöpöksi! <3

  VastaaPoista
 6. Todellakin melkoinen karkki, siis niin ihana! Mulla on samaa kukkanauhaa, mutta luonnonvalkoisena, olen kanssa joskus käyttänyt miehustan poikkisaumassa, mutta enpä ole tajunnut laittaa noin tiiviiseen. Täytyykin joku kesähepene tehdä jossain vaiheessa ja kokeilla tuolla sinun tavalla :). Kiitokset siis ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja kiva jos pystyin inspiroimaan :) Laitoin tuon nauhan tosiaan kaksinkerroin silleen että kukat menevät limittäin ja siihen ei jää niitä välejä. Johonki omaan kesähepeneeseen tuollainen olisikin aika herkku <3

   Poista
 7. Sopivasti siinä on karkkiutta ja söpöyttä! Ei minusta mene yli ;). Hauska idea käyttää noita kukkia tuossa!

  VastaaPoista
 8. Todella söpö mekko! Hauskan näköiset nuo kukat, sopii hyvin :)

  VastaaPoista