sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Linnea.

Olen vallan ihastunut KappAhlista ostettuihin Newbie-malliston puuvillahousuihin. Nämä housut ovat kivaa vaihtelua ainaisille leggareille ja sukkahousuille. Ja onhan tommonen pieni taapero niin söpö semmosissa pussihousuissa :D KappAhlin housuista inspiroituneena päätin kaavoittaa saman tyyliset housut joihin saa mukavasti käytettyä noista kangasvarastoon kertyneitä söpöjä puuvilloja.
Ensimmäisen kaavakokeilun uhriksi päätyi tämä pehmoinen ja kukkakuvioin varustettu farkunsininen puuvillakangas. En tosin ole ihan varma onko kangas täysin puuvillaa koska siinä on ehkä hieman jopa pellavainen tuntu.
Jokatapauksessa, kangas on kovin nätti ja toimii tällaisessa housumallissa hyvin. Housujen lahkeensuut on vain käännetty ja käänteen sisällä on kuminauha. Samalla tyylillä tein myös vyötärön.
Vyötärön keskietuun laitoin vaaleanlilasta pirsinauhasta pienen rusetin jotta tytön isänkin on helpompi laittaa nämä housut tytölle oikein päin jalkaan :D
Housujen yläosaksi halusin tehdä bodyn, koska istuva yläosa näyttää mielestäni kivoimmalle tällaisen väljän alaosan kanssa. Ja bodyn päälle voi pukea helposti vielä vaikka neuletakin jolla saa lisää vähän lisää ilmettä asuun.
Päätin käyttää bodyyn tämän syksyisiltä kädentaitomessuilta ostetun PaaPiin Linnea-trikoon. Bodyyn valitsin vaaleanlilaa resoria jotta se mätsää paremmin alaosan vaaleanlilaan rusettiin :D

Tein bodyyn kauluksen jotta siinä olisi vähän enemmän jujua ja tuollaiset pienet kaulukset ovat kovin söpöjä. Kaulus on samaa resoria jota käytin bodyssa muutenkin. Kaulukset tein kaksinkertaisesta resorista. Kauluksien reunoihin hyödynsin koneeni koristeompeleita ja tikkasin reunat tuollaisella "pitsireunuksella". Tässä  kannattaa muistaa käyttää irtirevittävää tukikangasta jotta kaulukset eivät veny muodottomiksi. Ei olisi ollut pahitteeksi jos olisin laittanut vielä kauluksien väliinkin tukikangasta koska tämä resori on niin venyvää ja paukkuvaa että väkisinkin venyi ja tuli kupruisaksi. Mutta söpö se on tällaisenakin.
Tikkasin siis ensiksi nämä "pitsireunat", jonka jälkeen vasta leikkasin kauluksien ulkoreunat muotoonsa. Ja kannattaa huomioida ettei leikkaa liian läheltä ommelta jolloin ompeleen lankojakin saattaa napsahtaa poikki. Myös pienet ja oikein terävät sakset ovat tässä vaiheessa plussaa.
Laitoin vielä tuohon keskelle eteen pienen vaaleanlilan rusetin koska itseäni häiritsi suunnattomasti ettei kauluksien aloituskohdat olleet täysin symmetriset. Vaikka eihän tuota olisi käytössä oikeasti huomannut.
Tällaisen kauluksen voisi toki tehdä ihan yksinkertaisestakin joustamattomasta kankaasta. Ehkäpä se meneekin seuraavaksi kokeiluun. Jahka kerkeän joskus jotain ompelemaan, tuntuu ettei päivien tunnit mitenkään riitä. Ja öisin tykkään mielummin nukkua kuin istua ompelukoneen ääressä :D
Kukkakuvioinen  puuvilla: R-Collection
Linnea-trikoo: PaaPii
Vaaleanlila resori: Marimekko
Neuletakki: Åhlens

6 kommenttia: