tiistai 8. maaliskuuta 2016

Hempeää.

Minun ei tarvinut kauon miettiä ostopäätöksen tekemistä kun näin tämän hempeän kankaan Eurokankaan palalaarissa. Kangas on 100% puuvillaa ja tunnultaan hyvin paljon samantyyppinen kuin esimerkiksi Noshin myymä flame-neulos. Pinta on siis hieman epätasainen ja elävä.
Kankaan pohja on kauniin luonnonvalkoinen ja kuosin kukat kukertavat oranssin ja ruskean eri sävyissä. Ehkä hieman syksyiset sävyt, mutta mielelläni puen tyttöni näin kauniiseen kankaaseen keväällä ja kesälläkin. Ja jotta tyttöä ei pelkkään kankaaseen tarvitse kääriä niin pitihän tuosta jotain ommellakin :D
Suunnitelma oli selvillä jo ennen kuin olin kerennyt kangasta kiikuttaa kassalle. Siitä tulisi tytölle mekko. Ja tällä kertaa tarkoitan mekkoa jossa on ihan reippaasti helmaa. Kaavat kuosittelin tytölle piirtämäni peruskaavan pohjalta.
Helma on sekä edestä että takaa kevyesti poimutettu. Etukappaleen poikittaisleikkaussaumasta tein hieman kaarevan. Helmaan halusin laittaa pieneksi yksityiskohdaksi tuollaisia pieniä laskoksia.
Niistä tuli oikein somat. Ovat hyvin ilmettä tuova yksityiskohta, mutta eivät silti ole liian huomiotaherättävät näin hempeässä mekossa. Takakappaleelle laitoin napitushalkion. Harmi ettei minulla ollut jemmoissani mitään nätimpiä rengasneppareita.
Kivoja nappeja olisi kyllä löytynyt, mutta koska alkuperäiseen suunnitelmaan kuului nepparit niin tuo napitushalkio oli liian kapea napinläpien väsäämiseen. Toisaalta voisi kai sitä ommella pienet napit vain noiden rengasneppareiden päälle koristeeksi.
Helman poimutin hyödyntäen saumurin differentiaalisyöttöä. Laitoin kyllä helmaan poimutuslangan ja poimutin sitä kevyesti ennen kiinnitystä differentiaalisyötön avulla. Mutta mielestäni sain tällä tekniikalla tasaisemman ja nätimmän poimutuksen kuin vain käyttäen toista tapaa.
Myös olalle laitoin ihan aavistuksen verran poimutusta. Pääntien huolittelin ohuella kaitaleella. Kiinnitin kaitaleen ensin huolittelemalla kaitaleen oikean puolen vasten pääntien nurjaa puolta. Jonka jälkeen käänsin kaitaleen etupuolelle ja tikkasin sen kiinni kääntäen kaitaleen raakareunan kaitaleen sisäpuolelle. Hankala selitys, mutta oikeasti ihan helppo toteuttaa :)
Pääntiestä tuli aavistuksen liian iso tälle vuodenajalle. Kesällä vähän väljempi pääntie on minusta parempi. Mutta ei tämä näinkään huono ole ja mekosta tuli ainakin minun lemppari :)
Ja minulle saa ehdottomasti vinkata jos tietää mistä tämän tyylisiä kankaita saisi ostettua! <3 Tällaisia pienikuvioisia hempeitä trikoita ja neuloksia on niiiin vaikea löytää. Ja minä kyllä tykkään ehdottomasti enemmän tällaisista kuin suurikuvioisista ja vähän turhan värikkäistä kuoseista. 
Puuvillaneulos: Eurokangas

11 kommenttia:

 1. Siis en kestä miten kaunis tää on! <3 On kyllä kuin kappahlista ostettu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos <3 Tästä tuli kyllä ihan meän lempparimekko :)

   Poista
 2. Aivan ihana mekko! Minäkin tykkään tuollaisesta pienikuvioisesta enemmän, ja tässä on värit niiin ihanat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nuo värit on kyllä todella nätit ja herkät.

   Poista
 3. Tosi ihana kangas ja mekkomalli!

  VastaaPoista
 4. Suloinen mekko! Kauniita yksityiskohtia, tykkään erityisesti noista helman laskoksista :)

  VastaaPoista
 5. Tässä kuosissa on sellaista herttaista vanhan ajan tunnelmaa! Onnistunut valinta mekon malliksi, tukee hyvin kuosin herkkyyttä. Oikein sievä mekko :)

  VastaaPoista
 6. Nythän tällaisia kuoseja saa Selialta. :)

  VastaaPoista