tiistai 30. elokuuta 2016

Kangasrakkautta.

Rakkautta ensi silmäyksellä. Sitä se oli kun näin tämän Selian Niittykukat trikoon. Tämä on juuri sellainen kangas mitä olen toivonut löytäväni. Ja nyt vihdoin sitä sain ja jopa kahdessa eri värissä. Ensin työn alle pääsi tämä ruskea versio. Lappapuuron värisestä on suunnitteilla jotain hattaraisempaa, Tästä ruskeasta halusin tehdä jotain simppeliä ja nättiä.
Olen myös ihastunut meleerattuihin yksivärisiin kankaisiin. Niiden sävyt ovat sen verran eläväisiä että käyvät yksiin useiden eri sävyjen kanssa. Monissa täysin yksivärisisää täytyy olla parina juuri oikea sävy tiettyä väriä jotta ne toimivat yhdessä. Halusin tehdä näistä niittykukista legginsit joten yläosaan valitsin meleeratun vaaleanbeigen trikoon.
En näemmä kuitenkaan osaa tehdä yläosaa ilman mitään pientä yksityiskohtaa niin pitihän sitä tähänkin jotain keksiä. Tytön nimen ensimmäinen  kirjain on L ja se pääsikin tämän puseron miehustaa koristamaan.
Leikkasin haluamani kokoisen L-kirjaimen ja kiinnitin siihen kaksipuoleisen liimaharson siten että kiinnitin sen vasta itse kirjaimeen. Sen jälkeen revin toisen puolen suojapaperin pois ja tikkailin reunaan tuota luonnonvalkoista bambulankaa.
Tukikangas kannattaa kiinnittää ensin ihan vain sen vuoksi ettei tuon applikoitavan kuvion reuna pääse venymään. Sitten silitin kirjaimen puseron miehustaan ja tikkailin sen kiinni joustavalla suoraompeleella. Tikkauksessa käytin samaa kullanruskeaa lankaa mitä käytin puseron tikkauksissa muutenkin.
Tässä vaiheessa käytin myös irtirevittävää tukikangasta kuvion takana jotta miehusta ei pääse venymään kuvion alla. Mielestäni tästä tuli oikein kivasti onnistunut yksityiskohta tällaiseen simppeliin peruspuseroon.
Pääntielle laitoin vielä taakse nepparihalkion. Mielestäni nämä on kivoja yksityiskohtia ja helpottavat pukemista vaikka eivät enää niin välttämättömiä olisikaan. Halkion alemman kaitaleen tein myös niittykukista. Neppareiksi valitsin tuollaiset kauniit pronssinväriset rengasnepparit. Yksinkertainen mutta nätti kokonaisuus.
Leggareiden lahkeensuihin laitoin myös tuota bambulankaa. Ohjeen tuollaisen reunan tekemiseen löydät täältä. Nämä on kyllä ehdottomasti kivoimmat vaatteet mitä olen pitkään aikaan ommellut. Joskus yksinkertaisuus todellakin on valttia. <3 Tällaisia yksinkertaisia ja helposti asustettavia settejä pitää ehdottomasti tehdä lisää.
Mielestäni näiden kanssa kävi erityisen hyvin yhteen tuo meidän lemppari neuletakki sekä lappapuuron väriset tuubihuivi ja pipo. Näissä kelpasi vielä joitakin päiviä sitten viilettää ulkosalla. Nyt alkaa takki olemaan jo välttämättömyys.
Onneksi kuitenkin aurinko jaksaa vielä näyttäytyä vaikkei enää koko päivää lämmitä. Sitä saa kuitenkin taas talven möllöttää pimeydessä niin nautitaan nyt näistä hetkistä vielä kun voidaan :)
Niittykukat trikoo: Selia
Meleerattu vaaleanbeige trikoo: Ottobre

1 kommentti:

  1. On kyllä todella kaunis kangas, ihanan värinen! Minäkin olen tykästynyt meleerattuihin väreihin.

    VastaaPoista