maanantai 19. syyskuuta 2016

Pupu Tupuna.

Aurinko paistaa ja haravointihommat alkaa sujumaan :D Sisällä ollessa ollaan viime aikoina luettu tosi paljon kirjoja. Meidän neitikin on nyt tutustunut Pupu Tupunaan, tuohon varmaan lähes kaikille tuttuun kirjoissa seikkailevaan pitkäkorvaiseen. Tyttö jaksaa päivästä toiseen lukea kirjastosta lainattua "Pupu Tupuna neuvolassa" kirjaa vaikka mitkään muut Pupu Tupunat eivät ole tähän mennessä kiinnostaneet. Uskoisin että se on tarinan neuvolasta tutut jutut mitkä vetää tytön kiinnostusta ja ihmettelyä puoleensa.
Tämän Metsolan Pupu Tupuna joustocollegen ostin varmaan jo kohta vuosi sitten. Ajatuksena oli tehdä siitä huppari. Halusin tehdä samanlaisen vuoritetun hupparin kuin olen aiemminkin tehnyt. Se on ollut meillä kovin tykätty ja hupparia voi pitää lämpimämmillä keleillä takkinakin.
Hupparin jujuna on tuo edessä oleva vino sauma. Kiinnitys tapahtuu osittain vetoketjulla ja yläreuna kiinnittyy napeilla. Ja miten voikin olla napinläpien tekeminen aina yhtä tympeää. Niitä tekee niin harvoin että aina pääsee unohtumaan miten se omalla koneella tapahtuikaan. Ja aina unohtuu myös se että oma kone on niin kranttu tekeen joustaviin napinläpejä että alle kannattaisi laittaa irtirevittävä tukikangas tavallisen tukikankaan lisäksi. Ehkäpä sitten seuraavalla kerralla.
Nuo rengasvetoketjut ovat kyllä tosi kivoja, tuovat vaatteeseen vähän sitä jotain. Valitsin huppariin oranssit napit koska sopivia keltaisia ei löytynyt ja punaiset alkoivat viliseen silmissä noiden punaisten pallojen keskellä :D Mutta oranssikin  passaa näihin kaikkiin eri keltaisen sävyihin hyvin.
Hupparissa on kyllä tosi montaa eri keltaisen sävyä. Huppu on eri sävyinen kuin vuori muuten ja Pupu Tupunan tausta sekä vetoketjukin ovat ihan eri sävyjä. Mutta se ei oo niin justiinsa kun kokonaisuus näyttää kuitenkin hyvältä.
Huppari on siis kokonaan vuoritettu keltaisella trikoolla. Hihan ja hupun resoriksi laitoin puna-valko-raidallista resoria.
Huppareiden alle puettavaksi tein muutaman hihattoman puseron. Nämä ovat kyllä jo melko kirjavia  yhdistettynä tuohon huppariin, mutta eiväthän ne oikeasti käytössä sieltä alta näy. :) Harmillista ettei Metsola enää näitä kankaita myy, minulle olisi kyllä kelvannut Pupu Tupunat jatkossakin.
Tämäkin kangas tuli käytettyä lähes viimeistä silppua myöten. Hupussa piti jo vähän kikkailla että sen saa kankaasta leikattua. Mutta kerrankin näin että kangasta on juuri sopivasti eikä niin että siitä joutuu tylsistymiseen asti ompelemaan :D
Iskeekö Pupu Tupuna muihin? :)
Pupu Tupuna joustocollege ja raitaresori: Metsola
Lintutrikoo: facebook-kirppis
Kukkaisniitty-trikoo: Selia
Rengasvetoketju: Karnaluks
Keltainen trikoo: R-Collection

1 kommentti:

  1. Kiva huppari. Pupu Tupuna on kyllä sellainen kestosuosikki. :) Olen itse lapsena tykännyt ja tykkäähän nuo omatkin.

    VastaaPoista