tiistai 4. lokakuuta 2016

Kerholainen.

Tykkäisin niin paljon pitää tytöllä vain mekkoja. Mekkojen käytännöllisyys päivän touhuissa on kuitenkin vähän niin ja näin. Kotona on helppo pukea sen mukaan mitä päivän aikana aiotaan touhuta ja mekko on helppo vaihtaa johonkin muuhun esimerkiksi ulos lähtiessä. Mekon helmat ei ole niin mukava juttu siellä ulkoiluhousujen punteissa. Kokeile vaikka itse :D
Meillä asustaa nykyään pieni kerholainen joka aina muutamana aamupäivänä lähtee kerhoon touhuamaan. Siellä onkin tärkeää olla sellaiset vaatteet joissa on mukava touhuta. Tietty on myös tärkeää että vaatteet on esimerkiksi vessareissulla helpot. Ei siis mitään pitkiä tai runsaita helmoja ja henkseleitä sekä muita vastaavia viritelmiä. Ei näihin pukeutumisiin ole kylläkään kerhon puolesta mitään ohjeita annettu, mutta itse pidän siitä ajatuksesta että vaatteet ovat sekä kerhotädille että lapselle helpot :) Nämä kaksi settiä valmistuikin tämän ajatuksen pohjalta.
Kukkakimput petroolilla pohjalla ovat aivan mielettömän kauniit. Kangas on Hilcon harjattua joustocollegea. Kankaan nurja puoli on todella pehmoinen ja nämä housut ovat siis mukavan lämpimät. Kerhotilan lattia kun on talvella todella kylmän tuntoinen jalkojen alla. Hrrrr.
Housujen yläosaksi tein hieman a-linjaisen puseron meleeratun violetista trikoosta. Etukappaleelle laitoin kauniiksi yksityiskohdaksi aniliininpunaista joustopitsiä. Puseron tikkaukset tein tottakai sävysävyyn joustopitsin kanssa :)
Toinen setti syntyi lähes samoilla kaavoilla. Valmistin trikooleggarit samoilla väljyyksillä kuin nuo joustocollegeleggaritkin. Trikoo on kuitenkin ohuempaa ja joustavampaa, eli nämä leggarit ovat malliltaan väljemmät. Tarkoitus olikin että näiden alle voi pukea sukkahousut jotta talvellakaan ei tarvitse palella.
Suunnittelen vaatteita tai vaatekokonaisuuksia usein vasta niitä tehdessä ja leikatessa. Monesti käykin niin että sitten huomaan jotain puuttuvan mitä tarvitsisin tai jotain ei olekkaan juuri siinä sävyssä mitä kaipaisin. Tämän setin yläosa oli aikomus tehdä ihan toisesta kankaasta, mutta siinä kaavoja mallaillessani tajusin ettei kangasta ollutkaan riittämiin. Suunnitelma vaihtui siis lennosta tähän meleerattuun persikkaiseen trikooseen.
Persikan sävy on kyllä ihan eri kuin tuo jopa oranssiin taittava persikka noissa leggareissa. Mutta mielestäni nämä passaavat  kivasti yhteen kun tuossa meleeratussa persikassa on niin monia eri sävyjä. Puseron olat saivat koristeeksi pienet kevyesti poimutetut frillat. Frillat huolittelin valkoisella rullapäärmeellä. Puseron kaikki tikkaukset tein myös valkoisella.
Monesti näkee että frillat on laitettu olkasaumojen yhteyteen. Olasta voi tällöin tulla helposti liian raskaan näköinen ja sauma voi tuntua liian tönköltä. Mielestäni keveämpi ja kauniimpi vaihtoehto onkin laittaa frillat miehustaan eikä hihan pyöriölle.
Kylläpä onkin harmittavaa että valon määrä päivisin on niin vähäistä että kuvat ovat vähän ankeita. Tai sitten kun se aurinko oikeasti paistaa ja lämmittää niin ainakin meidän neidillä on vaatteet jo sen verran käytetyn näköiset ettei niistä välttämättä kovin edustuskelpoisia kuvia tänne blogiin saa :D
Koulu pitää kiireisenä vielä vähän aikaa. Sitten minun pitäisi olla valmis kaavoittajakisälli. Kivaa :)
Vaikka välillä tuntuu ettei tuo itse koulutus olekaan antanut minulle yhtään mitään uutta. Olen kuitenkin saanut siellä vähäsen omaa aikaa tehdä kaavoitus- ja ompelujuttuja. Olen myös saanut aikaa tehdä kaavoja sekä sarjontoja muutamille yrityksille mikä on ihan mielettömän mukavaa. Ihan yllättäen tämä blogi on tuonut mukavia yhteydenottoja pienten töiden parissa. Kotona en ihan ymmärrettävistä syistä saa niin helposti sitä omaa rauhaa mitä koululla olen saanut :D
Meleeratut trikoot: Nimipyyhe.com
Petrooli kukka joustocollege: Hilco, Ottobre
Kuviolllinen trikoo: PaaPii
Joustopitsi: Abakhan, Tallinna

6 kommenttia:

 1. Niin somat molemmat setit! Miten kummassa tuon frillan saa miehustan puolelle? Näyttää noin tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitänee väsätä joku tutoriaali jos vain joskus liikenisi aikaa :D

   Poista
 2. Suloiset vaatteet <3! Kivaa, että saat kohta paperit käteen :). Ja on mukava kuulla, että olet jo saanut erilaisia töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei kyllä tästä arjesta ainakaan kiirettä puutu :D

   Poista