tiistai 8. marraskuuta 2016

Elämä on seikkailu.

Elämä on seikkailu. Sitä se todella on. Ikinä ei tiedä mitä tuleman pitää ja olisihan tämä viisaus hyvä muistaa myös silloin kun tuolla arjen harmaudessa tallustaa. Bongasin tämän Käpysen ihanan printin Oulun kädentaitomessuilla. Minulle tuli kuitenkin hieman kiire messuilemasta kotiin ja niinhän siinä kävi että tämä kangas unohtui käydä ostamassa. Onneksi nettikaupat on keksitty ja sain oman palani hieman myöhemmin. Tiesin heti kankaan nähtyäni että mitä siitä tulisi.
Printtihän olisi ihana myös mihin tahansa vaatteeseen, mutta ainakin meidän pojan vaatteisiin se on vielä vähän turhan isokokoinen. Siksipä sainkin heti ajatuksen uudesta vaunuverhosta. Entinenkin vaunuverho on kyllä ihana, mutta kun sitä on pari vuotta tuijotellut lähes päivittäin niin onhan se alkanut käymään jo vähän tylsäksi. Printin pohja on vaalea meleerattu harmaa ja se passaa oikein hyvin sekä meidän mustiin tuplarattaisiin että ruskeisiin normivaunuihin. Tein vaunuverhon mallitaan noihin normivaunuihin sopivaksi, mutta tuplarattaissakin se toimii valosuojana vauvalle oikein hyvin kun jättää reunasta yhden rinkulan kiinnittämättä. 
Verhon nurjalle puolelle laitoin vähän jämympää meleerattua vaalean hiekan sävyistä trikoota. Reunoille laitoin vielä nyörit siltä varalta jos verhoa tarvitsee esimerkiksi tuulisena päivänä solmia kiinni tms. Harvoin on kyllä ollut noille oikeasti tarvetta, mutta hyvähän ne on varalta olla :) Tästä tuli mielestäni vielä ihanampi mitä osasin ajatella. Aluksi vähän jopa jännitti että tuleeko verhosta liian tylsä näin harmaana. No eipä tullut. Ja tuolla vaunujen kanssa kulkiessa törmää niin usein vaikka minkälaisiin hapannaamoihin niin olkoot tämä teksti heillekin muistutuksena siitä että mikäs se elämässä olikaan tärkeintä :)
Koska minulla oli pitkästä aikaa rauhallinen hetki ompeluille niin päätin tehdä pojalle myös jotain muuta. Kaavoitin meille ihan uuden malliset pöksyt ja niistä tuli oikein kivat.
Housuissa on hieman laskettu haarakoukku ja muutenkin ne ovat hyvin rennon malliset pienelle potkuttelijalle. Vyötärölle laitoin sirkkarenkaat ja "kiristysnauhan". Tuo nauha on kuitenkin vain koristeena ja sillä ei voi oikeasti vyötäröltä kiristää. Etukappaleella on myös valesepalus pienenä yksityiskohtana. Näistä tuli mielestäni tosi kivat ja kaavalla valmistuu varmasti liuta muitakin housuja. Myös housujen trikoo on aivan ihastuttavan värinen. En osaa oikein sanoa mikä tämä väri olisi nimeltään...savunvihertävänsinertävänharmaa?!? :D
Tein housujen kaveriksi kietaisubodyn vaikka nuo kietaisumalliset bodyt eivät ole enää mikään välttämättömyys pukemisen kannalta. Mielestäni ne näyttää kuitenkin niin kivalle ja kyllähän ne lämmittävätkin enemmän kylmempinä päivinä.
Bodyn kankaat valikoitui ihan summissa. Katselin housuihin sopivia sävyjä ja kun mitään täysin sopivaa ei löytynyt niin otin sitten niitä vähän epäsopivia sävyjä. Mutta kokonaisuudesta tuli ihana ja vaikka värit ovat sävyiltään erilaisia niin silti sopivat täydellisesti yhteen.
Tämän kietaisubodyn kaavan laitoin myös muiden saataville TÄNNE. Klikklik. Pyrin lattamaan tuonne omia toimivia lempikaavojani jotta muutkin voivat niitä hyödyntää. Pyrin laittamaan myös noiden pöksyjen kaavan sinne heti kun olen saanut sen sarjottua useampaan kokoon. :)
Elämä on seikkailu trikoo: Käpynen
Meleerattu vaalea hiekka trikoo: R-Collection
Housujen trikoo: Eurokangas
Pupu trikoo: Hilco, Kangasmaailma
Harmaa pilkkutrikoo: Nosh
Meleerattu vaalea minttu resori: Ottobre
Nyörit: R-Collection

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti