sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Pikku hippiäinen.

Instagram. Tuo blogien tuho. Heti kun minäkin sinne liityin niin jäi blogin päivitys ihan hunningolle :D No ei vaan, kiireisenä olen taas itseni pitänyt niin en ole juuri joutanut ompelemaan.  Edellisen postauksen Silmu-turbaanpipot aiheuttivat ihastusta ja kyselyjä, joten niitä olen tässä viime viikkoina jonkin verran tilauksesta ommellut.
Mutta pipoista pöksyihin jotta itse asia ei unohtuisi :D Bongasin joskus kirpputorilla pienen palan tätä kukallista trikoota ja sehän näytti heti pienen pojan housuilta. Kangas riittikin juuri ja juuri 68/74cm housuihin. Housut ovat malliltaan tommoset peruslökäpöksyt. Ilman turhia saumoja ja maailman nopeimmat ommella. Vyötärölle tikkasin koristeeksi solmimisnauhan. Niitä kun on niin kiva natustaa ja räpeltää. Siis poika itse natustaa ja räpeltää :D
Housut sai kaverikseen petroolin värisen bodyn. Tämä on todella kaunis väri. Harmi vain että tällaisessa yksivärisessä bodyssa näkyy heti kaikki kuolapilkut :D
Nämä olivat puolivalmiina aika pitkään kun aina on muka niin työlästä vaihtaa oikean väriset langat pikkujuttuja, kuten trenssausta, varten. Onneksi valmistuivat kuitenkin ennen kuin jäävät pieneksi. Leikkasin nämä kappaleet muistaakseni joskus joulukuussa...ja ompelun sain alulleen vasta viime kuun Ompelulauantaina.
Olen käynyt tänä keväänä jokaisen kuun viimeisenä lauantaina Tornion kansalaisopistolla ompelukurssilla. Aika työlästä aina pakata lapset sekä koneet autoon ja reissata Tornioon. Mutta ihan parasta kun muksut viihtyvät mummulassa sillä aikaa kun minä pääsen koko päiväksi ompeleen mukavassa seurassa.
Kyseessä on siis koko aamupäivästä iltapäivään kestävä juttu ja jokainen saa omien tarpeiden mukaan ommella mitä haluaa. Vähän kuin ompelulanit, mutta sillä lisäyksellä että paikalla on osaava opettaja :) Tykkään <3 Toivottavasti jatkuu myös syksyllä. Siellä valmistui myös nämä eläimelliset collegehousut ja niiden yläosaksi kasasin tilkkulaatikon paloista bodyn. Jaksoin väkertää bodyyn jopa napinlävet!
Bodyn pääntien huolittelin samalla army-vihreällä resorilla jota laitoin housun lahkeensuihin kun kukallista kangasta ei ollut riittämiin. Ja pienet tilkut tuota kukkatrikoota päätyivät bodyn rintataskuksi ja nepparihalkion alapuoleksi. Nepparihalkiossa tuo on pieni näkymätön lisä mutta silti niin kiva. Tähän nepparihalkion ompeluun on pyydelty usein jotain ohjetta ja lupaan sellaisen seuraavaan johonkin postaukseen laittaa. Tämä on helppo toteuttaa :)
Muitakin toiveita postausten suhteen on esitetty useampaan otteeseen, valitettavasti aika on niin rajallista nykyään että toteutan näitä toiveita aika hitaalla aikataululla. Mutta yritetään ainakin :)
Petrooli trikoo ja vihreä-resori: Kangaskapina
Kukkatrikoo: kirppislöytö
Nepparit: Baby roland, Karnaluks
Vaalea petrooli trikoo: Eurokangas
Eläin college, beige resori: Löytö-Pala
Meleerattu luonnonvalkoinen trikoo: Ottobre

1 kommentti:

  1. Ihanat setit! Tuli oikein semmonen nappilistan-ompelu-fiilis. :) Milloinkahan olen viimeksi ommellut nappilistan? Osaisinkohan enää? :)

    VastaaPoista